Scherm en achterkant Apple iPad 3 gelekt


Nu de presentatie van de iPad 3 van Apple steeds dichterbij komt, lekken steeds meer onderdelen van de tablet uit. Een scherm en foto van de achterkant bevestigen eerdere geruchten.

De bloggers van MacRumors hebben een scherm van de nieuwe tablet te pakken, en zetten die op de foto. Onder gelijke vergroting is duidelijk te zien dat het scherm van de iPad 3 twee keer zoveel pixels heeft als de iPad 2. Bij een gelijkblijvende schermgrootte van 9.7 inch komt de nieuwe iPad op een resolutie van 2048 x 1536 pixels, waardoor het scherm een pixeldichtheid heeft die het een Retina-scherm maakt.

Ipad 2 ipad 3 pixels

Dat de tablet uiterlijk weinig zal verschillen van de iPad 2, wordt duidelijk op een gelekte foto van de achterzijde van de tablet. Daar is te zien dat de lens van de camera iets groter is. Het zou een 8 megapixel-exemplaar gaan, al blijkt dat niet meteen uit de foto die opgedoken is. De volume- en vergrendel knoppen blijven op dezelfde plaats.

Scherm en foto achterkant Apple iPad 3 gelekt

De iPad 3 wordt naar verwachting in de eerste weken van maart gepresenteerd. De tablet is het eerste Apple product van groot belang dat na de dood van Steve Jobs gelanceerd wordt, en zal dus een testcase zijn voor Tim Cook, die de tablet mogelijk zelf presenteert.

Bron: Macrumors.comPraat mee over dit artikel