"Apple iPad 3 door scherm iets dikker dan voorganger"


De iPad 3 wordt iets dikker dan de iPad 2. Dat suggereert een uitgebreide fotocollectie, waarop beide tablets naast elkaar te zien zouden zijn. Reden van de groei van de iPad zou het scherm zijn.

Uit eerdere geruchten werd duidelijk dat de iPad 3 waarschijnlijk een scherm met de zeer hoge resolutie van 2048 x 1536 pixels. Nadeel van het nieuwe scherm zou zijn dat het paneel iets dikker is dan het oude scherm van 1024 x 768 pixels, en dus zal de behuizing van de tablet iets moeten groeien. Op de afbeeldingen blijkt verder dat het uiterlijk van de iPad nauwelijks gewijzigd zal worden.

Apple iPad 3 iets door scherm iets dikker dan voorganger

De iPad 3 (of 2S) zou in tegenstelling tot eerdere geruchten niet voorzien zijn van een A5X-processor, een update voor de A5 processor, die ondermeer te vinden is in de iPhone 4 en de iPad 2. Eerder ging het verhaal rond dat er een volledig nieuwe versie van de processor van Apple zou komen, die quad core A6.

De nieuwe iPad zal naar verwachting in de eerste weken van maart gepresenteerd worden, samen met een nieuwe versie van iOS, 5.1. De iPad 3/2S is nog ontwikkeld onder de regie van wijlen Steve Jobs, maar zal de eerste échte textcase voor de nieuwe CEO Tim Cook zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel