Nieuw: de iKansel met uitsparing voor iPad


Steeds meer beroepsgroepen ontdekken hoe handig een tablet is. Veel gemeenteraden zijn al over op de iPad of een andere tablet. Dominee’s en pastors zijn de volgende groep die overgaat op papierloos werken.

In de Verenigde Staten heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van kansels (de stander waarop de papieren voor een preek en een bijbel liggen tijdens de preek) een nieuwe versie uitgebracht, waarin een uitsparing voor de iPad van Apple gemaakt is. Dat moet het preken vanaf een iPad makkelijker maken. Ook in Nederland wordt het preken vanaf een iPad steeds populairder.

De iPulpit
De iPulpit

De christelijke krant Reformatorisch Dagblad laat een dominee aan het woord die zijn toespraak op de zondagmorgen al jaren niet meer op papier meeneemt, maar vanaf een iPad preekt. Hij deed een inventarisatie bij zijn collega’s, en ontdekte dat meer kerkleiders overgestapt zijn op een tablet.

Met een lading aan apps in de App Store wordt de iPad steeds beter inzetbaar voor allerhande doelen. Dominee’s blijken vooral baat te hebben bij apps die het mogelijk maken om aantekeningen bij de Bijbel toe te voegen. Daarnaast gebruiken zij één van de vele presentatie-app, die het mogelijk maken een powerpoint-achtige presentatie op een iPad te geven.

Bron: Refdag.nlPraat mee over dit artikel