Nieuwe eigenschappen Windows Phone 8.1 bekend na vrijgeven SDK

· 1 reactie


Microsoft heeft enkele ontwikkelaars vroegtijdig toegang gegeven tot de SDK van Windows Phone 8.1. Een loslippige ontwikkelaar heeft nu nieuwe informatie gegeven over de mogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem.

Enkele waren al bekend, anderen worden weer bevestigd. Zo is er VPN-ondersteuning en kun je straks zelf een standaard berichten-app kiezen. Handig is dat de terug-knop de draaiende app niet meer afsluit, maar op standby houdt in de achtergrond. Microsoft deed dit eerder al met Windows RT-apparaten. Apps kunnen voortaan ook op een geheugenkaart geïnstalleerd worden. Gebruikers kunnen verder nauwkeuriger in de gaten houden welke apps het meeste van je batterij vragen.

Windows Phone 8.1 screenshots

Er zijn ook nieuwe apps. Xbox Music en Xbox Video moeten de nu bestaande Music+Video-app vervangen. Daarnaast heet SkyDrive in de nieuwe versie van Windows Phone straks OneDrive en is er een nieuwe Podcast en YouTube-app. Opmerkelijk is verder dat er ondersteuning lijkt te zijn voor iCloud. Dat is Apple's cloud-based dienst voor de iPhone. Microsoft gaf gister de eerste SDK van Windows Phone 8.1 vrij aan een select groepje ontwikkelaars. De daadwerkelijke lancering vindt vermoedelijk in April plaats.

Bron: Reddit.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel