MWC 2008: Ook twee Cybershot telefoons van Sony Ericsson aangekondigd


Naast alle overige toestellen die Sony Ericsson gisteren aankondigde bracht het bedrijf ook twee Cyber-shot telefoons uit; De C902 en de C702 Cyber-shot.

Het hoogst aantal megapixels wat Sony Ericsson is haar huidige assortiment aanbiedt is 5 megapixel. En dat is precies wat we aantreffen in de Sony Ericsson C902 Cyber-shot. Hét topmodel van Sony Ericsson op camera gebied. Er is ook een meer lichtgewicht Cyber-shot telefoon aangekondigd; de C702 Cyber-shot.

Wederom dus een nieuwe lijn Sony Ericsson producten. Het bedrijf lijkt het succes van succesvolle Sony producten af te willen stralen op hun mobiele telefoon tak. Onze vraag is dan natuurlijk; waar blijven de Bravia en PSP telefoons?

Sony Ericsson C902 Cyber-shot
Het topmodel is de C902 Cyber-shot. Met zijn 5 megapixel wellicht niet uniek in deze tak van sport, toch zijn er enkele interessante details. Zo beschikt de C902 Cyber-shot over een digitale zoom van maar liefst 16x. Handig, maar natuurlijk is digitaal inzoomen nooit zo goed als optisch inzoomen. Iets waar bijvoorbeeld Samsung al wel mee gekomen is.

Ook twee Cybershot telefoons van Sony Ericsson aangekondigd
Het topmodel van Sony Ericsson, de C902 Cyber-shot

Daarnaast beschikt de C902 Cyber-shot over gezichtsherkenning en auto-rotate. Een goede flitser mag dan natuurlijk niet ontbreken, inclusief rode ogen reductie. En alsof dat nog niet genoeg is gooit Sony Ericsson er ook beeldstabilisatie bij.

Daarnaast vindt Sony Ericsson het belangrijk dat we onze foto's met elkaar delen, ongeacht waar we zijn. Het direct bloggen van geschoten foto's behoort dan ook tot de mogelijkheden van de C902 Cyber-shot.

Sony Ericsson C702 Cyber-shot
Ook hier heeft Sony Ericsson ons een lichtgewicht broertje geschonken. En wel in de vorm van de C702 Cyber-shot. Een telefoon die we al eens op de gevoelige plaat voorbij hebben zien komen. Overigens hadden we toen niet verwacht dat het hier om een nieuwe serie zou gaan, maar om een toestel uit de K serie.

Wat we overigens nog niet wisten over dit toestel is dat de C702 Cyber-shot stof- en spatwaterdicht is. Hierdoor kun je ook in vieze omstandigheden een afbeelding vastleggen. Ook de C702 Cyber-shot beschikt over gezichtsherkenning zodat jij je bezig kunt houden met andere dingen en je Cyber-shot zich zorgen kan maken over zaken als scherpstellen.

Ook twee Cybershot telefoons van Sony Ericsson aangekondigd
Lekker kliederen met de C702 Cyber-shot

Dankzij de aanwezigheid van A-GPS is het mogelijk om je afbeeldingen te voorzien van een geotagging. Eenmaal gepost op je Sony Ericsson blog en vrienden kunnen op een kaart zien waar je deze genomen hebt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel