Veel nieuwe Sony Ericsson telefoons verwacht


Er bevindt zich momenteel een ongewoon grote stroom geruchten rondom het merk Sony Ericsson. Veel toestellen van de Japans/Zweedse combinatie zouden in aantocht zijn. Wij sommen alle geruchten voor je op.

Niet alleen kwamen we enkele nieuwe toestellen tegen, zoals een nieuwe Cybershot cameraphone en een tweetal telefoons uit de T-serie. Ook enkele inmiddels oude bekenden passeerden de revue, waaronder de Z660i en de M610i. We behandelen ze één voor één.

Sony Ericsson K-xxx
Geruchten over een nieuwe Cybershot cameraphone uit de K-serie komen van het Chinese pconline.com.cn. Uit de afbeeldingen die nu opgedoken zijn kan worden opgemaakt dat dit nieuwe toestel over een 5 megapixel camera beschikt inclusief fliter. Geen xenon helaas, maar twee LED flitsers. Het beeldscherm zou over een QVGA resolutie beschikken, wat betekend dat de gebruiker 240 x 320 pixels tot zijn beschikking heeft.

Dergelijke beeldschermen worden momenteel veelal toegepast in telefoons uit het middensegment. En dit is precies waar we deze nieuwe K-phone moeten verwachten.

Veel nieuwe Sony Ericsson telefoon verwachtVeel nieuwe Sony Ericsson telefoon verwacht
Ontbreken joystick bedieningstoets

Wat verder opvalt aan de afbeeldingen is dat Sony Ericsson eindelijk afstand heeft gedaan van de joystick bedieningstoets. Deze joystick-toets staat erom bekend om snel stuk te gaan.

Sony Ericsson T270i en T280i
Ook nieuws uit de T serie. Zo staat er voor later deze week een persconferentie gepland in India waarop Sony Ericsson vermoedelijk de T270i en de T280i bekend gaat maken. Twee telefoons die vergelijkbaar moeten zijn met de T250i welke halverwege 2007 gelanceerd is en al enige tijd verkrijgbaar is.

Zo zullen de T270i en de T280i beiden low end toestellen zijn, wat zoveel wil inhouden dat ze tegen een losse toestelprijs van rond de 100 en 150 euro in de winkel zullen belanden. Het verschil tussen de T270i en de T280i zal zijn dat de T280i over een ingebouwde camera beschikt en de T270i het zonder zal moeten stellen.

Sony Ericsson Z660i
Uit de Z serie is er nieuws omtrent de Z660i, een dunne en compacte clamshell. Hiervan waren al eerder enkele foto's uitgelekt en nu is een video opgedoken op YouTube waarin de Z660i de hoofdrol speelt. Het lijkt op een TV commercial en de eerder opgedoken afbeelding van de Z660i komt er ook in voor. Over de echtheid van het filmpje is nog weinig te zeggen, maar het ziet er redelijk professioneel uit.

Aan het filmpje te zien zou de Z660i een 3G telefoon zijn met ingebouwde Google Maps. Of dit ook betekend dat dit toestel over een ingebouwde GPS ontvanger beschikt is nog maar de vraag. De nieuwste versie van Google Maps kan ook dankzij zendmast gegevens een locatie vaststellen. Deze vorm van plaatsbepaling is niet zo nauwkeurig als die van GPS, maar is in sommige gevallen voldoende.

Sony Ericsson M610i
Een inmiddels oude bekende is de M610i. Dit toestel circuleert al sinds begin 2007 rond in het geruchtencircuit. Een prototype van dit toestel is zelfs al te koop aangeboden geweest via eBay. Het gaat nou eens echt tijd worden dat Sony Ericsson dit toestel lanceren gaat.

Ditmaal is een video opgedoken van de M610i waarin, welliswaar in gebrekkig Engels, een review wordt gegeven.

Bron: PConline.com.cn


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel