Update over Palm's nieuwe OS


Het is al een tijdje stil rondom het nieuwe besturingssysteem van Palm. Telefoons draaiend onder dit op Linux gebaseerde OS zouden eind vorig jaar al in de winkel moeten liggen, maar niets van dit alles. Tijd voor een update.

Het laatste nieuws is afkomstig van de financiële man van Palm, Andrew Brown. Hij weet ons te melden dat het telefoons die met het Palm OS II zijn uitgerust niet te vergelijken zijn met de telefoons die het bedrijf momenteel verkoopt.

Zo zullen Palm's nieuwe telefoons vooral bedoelt zijn voor de gewone consument en niet zozeer de zakelijke gebruiker. Zo zal het makkelijker moeten zijn om muziek, video en games te downloaden en af te spelen. Ook zal de nadruk op messaging gelegd worden.

De smartphone's die gericht zijn op het zakelijk segment zullen blijven worden uitgerust met Windows Mobile. Mede omdat juist dit besturingssysteem sterk de nadruk legt op gebruik op kantoor. Palm's nieuwe besturingssysteem, ook wel bekend onder de naam "Nova", wordt niet voor 2009 verwacht. Voor 2008 wordt verwacht dat Palm de huidige modellen blijft continueren met zowel Palm OS als met Windows Mobile.

Is dit Palm's nieuwe Treo 800w?
Is dit Palm's nieuwe Treo 800w?

Een nog onaangekondigde Palm met Windows Mobile kwam onlangs voorbij tijdens een presentatie van scheidend topman Bill Gates. Ondanks dat vermoed wordt dat het hier om de Palm Treo 800w gaat, houdt Palm zelf de lippen stijf op elkaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel