MWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellen


Ook Nokia is aanwezig in Barcelona en heeft zojuist 4 nieuwe telefoons aangekondigd, waaronder het nieuwe vlaggenschip de N96! Maar ook de N78, 6210 Navigator en de 6220 Classic mogen er zijn.

Het gaat nu snel. Het ene nieuwe toestel na het andere wordt aangekondigd. Zojuist ging Nokia los in een persconferentie alwaar het maar liefst 4 nieuwe modellen aankondigde. Enkele waren al in onze geruchtenrubiek voorbij gekomen, sommigen ook niet.

Nokia N96
Waar de laatste tijd het meeste over gesproken is, is de Nokia N96. Het nieuwe vlaggenschip van het Finse telecombedrijf. Nokia noemt de N96 een geavanceerde multimedia computer welke geoptimaliseerd is voor video en TV.

MWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellenMWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellen
Nokia's nieuw vlaggenschip; de N96

Dankzij de ingebouwde 16 GB geheugen en ondersteuning voor hoge kwaliteit video in verschillende formaten wordt met de N96 een nieuw hoofdstuk ingeslagen. Deze nieuwe smartphone wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht tegen een prijs van ongeveer 500 euro. Bekijk alle gegevens van de N96 hier, aanvullend beeldmateriaal is hier terug te vinden.

Nokia N78
Een combinatie van muziek, navigatie en fotografie. Zo omschrijft Nokia de N78. Dit toestel lijkt op het eerste gezicht wel wat op de inmiddels verkrijgbare N82. De N78 is op zich niet zo uniek qua technologie, maar het is wel het eerste toestel van Nokia wat alle diensten van de telecomgigant integreert en maximaal benut. Zo is het mogelijk om muziek aan te schaffen in de Nokia Music Store, kaarten te downloaden via Nokia Maps en content te delen op Ovi. Allemaal online diensten van het Finse bedrijf.

MWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellenMWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellen
Search, snap, tag and share

De N78 zelf ondersteunt onder andere WiFi en 3G technieken zoals HSDPA. De camera van 3.2 megapixel ondersteunt ook geotagging dankzij de aanwezige A-GPS techniek. Eenmaal geschoten, kunnen foto's geupload worden naar het eigen Ovi, Flickr of YouTube. Een echt multimedia monster dus.

Nokia 6210 Navigator
Kent u de Nokia 6210 nog? Nokia vond het blijkbaar nodig om enkele typenummers te recyclen en brengt u nu de Nokia 6210 Navigator. Deze slider is uitgerust met GPS ontvanger met ingebouwd kompas. Mensen die wel eens eerder met navigatieapparatuur gewerkt hebben zullen het waarschijnlijk kennen, de software weet in het begin niet welke kant onze neus opwijst. Pas na enkele meters weet de software welke kant we opgaan. Het ingebouwde kompas van de 6210 Navigator maakt aan dit probleem een einde.

MWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellenMWC 2008: Nokia komt met maar liefst 4 nieuwe modellen
Het ultieme navigatie antwoord van Nokia; de 6210 Navigator

Ook is de 6210 Navigator uitermate geschikt voor voetgangers, dankzij de voetgangersgids. Samen met de 6210 Navigator wordt gratis het nieuwe Nokia Maps 2.0 meegeleverd inclusief aanwijzigingen in de vorm van spraak. En dankzij de bewegingsherkenning en ingebouwd kompas blijft de kaart altijd in dezelfde richting staan, hoe je de 6210 Navigator ook houdt.

Om het plaatje compleet te maken is de 6210 Navigator uitgerust met A-GPS en HSDPA. Hierdoor zijn kaarten uitermate snel binnen te halen en kan zelfs in druk bebouwde gebieden een locatie gevonden worden.

Nokia 6220 Classic
Het laatste toestel wat door Nokia is aangekondigd is de 6220 Classic. Ook dit typenummer is nu uitgevoerd als Classic model en Nokia wil hiermee de definitie van "delen" herdefiniëren. Wat het bedrijf hiermee wil zeggen is dat foto's genomen met de 5 megapixel camera eenvoudig gedeeld kunnen worden met andere telefoons en kunnen worden weergegeven op bijvoorbeeld een televisietoestel.

Hiervoor is de 6220 Classic uitgerust met A-GPS (geotagging), TV out en Bluetooth. Ook maakt de 6220 Classic gebruik van alle online diensten van Nokia zoals Nokia Maps en Ovi. Vooral op de laatste, Ovi, zet Nokia haar geld in. Met dit platform wil Nokia een eigen portal neerzetten die vooral voor Nokia gebruikers bedoeld is.



Praat mee over dit artikel