Motorola Moto 360 meest populaire smartwatch met Android Wear


Analisten hebben becijferd dat van de in totaal 4,6 miljoen wearables die vorig jaar verscheept werden er 720.000 met Android Wear waren uitgerust. Van die categorie bleek de Moto 360 van Motorola veruit het populairst.

Welke wearable vorig jaar het meest verkocht werd laat Canalys in het midden. Mogelijk was het wel een fitness tracker zoals een FitBit maar de kans dat het een smartwatch was lijkt vooralsnog klein. Overigens kondigde Pebble, het succesvolle Kickstarter-project, z'n miljoenste verkoop aan. Het bedrijf begon in 2013 met de verkoop en behaalde die mijlpaal eind 2014. Daarmee lijkt de Pebble in ieder geval de Moto 360 naar de kroon te steken als populairste smartwatch.

Motorola Moto 360 on wrist
De Motorola Moto 360

Met slechts 720.000 verkopen lijkt Android Wear het vooralsnog voorzichtig aan te doen, vooral in vergelijking met smartphones. Wel merkt onderzoeksbureau Canalys op dat nieuwere modellen het beter doen dan diens voorgangers. Het noemt in het bijzonder de ronde LG G Watch R. Ook heeft Android Wear concurrentie van Samsung dat onder het eigen Tizen ook veel wearables uitbrengt. Samsung is volgens Canalys dan ook marktleider.

Hoge verwachtingen Apple Watch

Canalys verwacht verder veel van Apple's eigen wearable; de Watch. Toch lijken de analisten van Canalys enkele berichten in de media gemist te hebben want ze roemen de batterijduur van het apparaat. Ook zou Android Wear het op dit gebied erg moeilijk krijgen aldus een geciteerde analist. Echter bleek uit eerdere berichten juist dat de Apple Watch geen volle dag gaat halen terwijl sommige Android Wear-horloges de twee dagen halen.

Bron: Canalys.com


Prijsvergelijker Motorola Moto 360
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
Black
€ 209,95 € 209,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto 360


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel