Ditmaal ook afbeelding van Sony Xperia XZ2 Compact verschenen


Nadat eerder al afbeeldingen van de Sony Xperia XZ2 waren verschenen is het ditmaal de beurt aan de kleinere Xperia XZ2 Compact. Sony probeert van oudsher de kleinere Compact-modellen redelijk krachtig uit te rusten al lijken er dit jaar ook weer verschillen te zijn met de grotere XZ2. We sommen ze voor je op.

Qua ontwerp heeft de Compact zeker wat weg van de eerder uitgelekte Xperia XZ2. Zie zien we een soortgelijke 3D-achterkant, langgerekt scherm met stereo speakers en ook het kleurenpalet komt redelijk overeen. Toch zijn er de nodige verschillen. Zo lijkt de achterkant ditmaal niet van glas zoals bij de XZ2 maar zoals wel vaker bij de Compact van plastic (polycarbonaat). Alsof dat al niet teleurstellend genoeg is; ook mist de Xperia XZ2 Compact draadloos laden.

Sony Xperia XZ2 Compact
De Sony Xperia XZ2 Compact

De XZ2-generatie betekent voor Sony een geheel nieuwe ontwerpstijl bestaande uit grotendeels randloze telefoons. Qua design stond de ontwikkeling wat dat betreft al een aantal jaren stil. De vingerafdrukscanner verhuist Sony dit jaar naar de achterzijde, van dubbele camera's op haar vlaggenschepen maakt het Japanse bedrijf nog geen gebruik. Wel zullen de modellen waterdicht zijn al deed Sony dat al jarenlang. Sony kondigt deze Xperia XZ2 Compact gelijktijdig met de XZ2 op de start van het Mobile World Congress aan. Dat is maandag 26 februari om 08:30 Nederlandse tijd. Verwacht de XZ2 Compact in de kleuren zwart, zilver, groen en roze. Voor welke prijs is nog niet bekend. De Sony Xperia XZ1 Compact ging destijds voor 599 euro over de toonbank.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws