HTC toont nieuwe One smartphone met Ultrapixel camera


HTC heeft tijdens een persevent dat gelijktijdig in New York en in Londen plaatsvond de nieuwe One smartphone aangekondigd. Alle geruchten bleken te kloppen; een 4,7 inch Full HD telefoon met 'UltraPixel' camera.

HTC stond al bekend vanwege z'n goede beeldschermen, de One doet daar nog een schepje bovenop. Een 1080p resolutie geeft haarscherpe beelden op een scherm van 4,7 inch groot. Dit alles wordt beschermd door Infinity Glass dat je scherm krasvrij moet houden.

HTC One silver front
De HTC One

UltraPixel

De HTC One is voorzien van een speciale cameramodule die exclusief voor HTC gemaakt is. De pixels zijn groter dan conventionele cameramodules waardoor ze 300% meer licht absorberen en daardoor ook in lastige lichtomstandigheden prima foto's schieten. Nadeel van deze Ultrapixel techniek is dat de maximale resolutie waarin je foto's kunt schieten op 4 megapixel blijft steken. Hiermee krijgt de Lumia 920 van Nokia er een concurrent bij al moet in de praktijk nog maar blijken hoe goed HTC's techniek werkt. Wat in ieder geval helpt is dat de HTC One net als de Nokia Lumia 920 over optische beeldstabilisatie beschikt.

HTC BoomSound

Beeld is één ding, geluid is een ander. HTC brengt de One uit met stereo luidsprekers aan de voorzijde met ingebouwde versterker. Natuurlijk ontbreekt Beats Audio niet.

HTC One black

Je hebt de keuze uit een zilerkleurige en een zwarte uitvoering en als alles goed gaat ligt de HTC One in de tweede helft van maart in de winkel. De adviesprijs is met € 699 aan de relatief hoge kant.


Prijsvergelijker HTC One

Toon alle aanbiedingen van de HTC One


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel