HTC lanceert met One X nieuw Android-vlaggenschip


HTC heeft zojuist in Barcelona haar nieuwste vlaggenschip voor 2012 aangekondigd; de HTC One X. Deze quadcore-telefoon moet HTC tot nieuwe hoogten brengen mede dankzij enkele vernieuwingen die het bedrijf heeft doorgevoerd.

Natuurlijk steekt HTC flink de loftrompet over haar nieuwe One X, die onderdeel is van de One-serie. Maar eerlijk is eerlijk, het heeft groot gelijk. Niet alleen is de One nóg groter dan HTC's vorige vlaggenschip; de Sensation XE, er zijn ook diverse technologische vernieuwingen terug te vinden in het toestel. Laten we bijvoorbeeld eens beginnen met de camera. Behalve de One X presenteerde HTC ook de goedkopere One S en One V. Volgens HTC is het nemen van foto's naast bellen de handeling die we het vaakst met een smartphone doen.

Peter Chou introduces One series
Peter Chou introduceert de One serie

Image Sense

Daarom zet HTC met de nieuwe One-serie flink in op de cameramogelijkheden. Zo schiet je met de One X in 0,7 seconden een foto en stelt de autofocus in 0,2 seconden scherp. Daarnaast zit in het camerascherm naast de cameraknop ook een knop voor het nemen van video. Je hoeft dus niet om te schakelen naar de videomodus. En blijf je de cameraknop indrukken? Dan neemt het toestel net zolang foto's totdat je los laat. En wat als je een foto wilt nemen terwijl je een video schiet? Dankzij de dual-shutter is het mogelijk om tegelijkertijd een foto te schieten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het ons nog niet vaak is voorgekomen, maar het kan natuurlijk in bepaalde situaties handig zijn.

HTC One X
HTC One X

Sense 4.0

Maar natuurlijk is er ook Sense 4.0, dat op de drie nieuwe toestellen geïnstalleerd is. Naast de uiterlijke wijzigingen gaat HTC ook nauwer samenwerken met Dropbox. Zo krijg je nu bij een nieuwe HTC telefoon maar liefst twee jaar lang 25 GB aan Dropbox-ruimte. De One X heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De camera op de telefoon is een exemplaar van 8 megapixel.

HTC One S
HTC One S

One S

Naast de HTC One X, die is voorzien van een Tegra 3 quadcore-processor van Nvidia, presenteerde HTC ook de One S en de One V. De One S staat iets onder de One X in het programma van het Taiwanese merk. Dit toestel, dat net als de One X op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draait, is voorzien van een dualcore-processor van Qualcomm, en heeft een 4.3 inch scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels.

HTC One V
HTC One V

De One V is duidelijk geïnspireerd op het design van de Legend, die twee jaar geleden op de markt werd gezet. Dit toestel heeft een 1 GHz processor en een scherm van 3.7 inch met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarmee zijn de specs van dit toestel te vergelijken met die van de HTC Desire (S). De One V heeft een camera van 5 megapixel.

In april in Nederland

De toestellen in de One-serie liggen in april in Nederland in de winkel. De One X krijgt een gepeperde adviesprijs van 649 euro mee. Voor 549 wordt de One S de jouwe, en voor 329 euro wordt je trotse eigenaar van een HTC One V.

We gaan morgen eens proberen langere tijd te spelen met de nieuwe HTC One X om te zien of het toestel z'n verwachtingen waar kan maken. Blijf ons dus in de gaten houden voor meer nieuws vanaf het MWC te Barcelona.


Prijsvergelijker HTC One X

Toon alle aanbiedingen van de HTC One X


Prijsvergelijker HTC One S

Toon alle aanbiedingen van de HTC One S


Prijsvergelijker HTC One V

Toon alle aanbiedingen van de HTC One V


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel