“HTC M7 krijgt Ultrapixel camera”


Het nieuwe vlaggenschip van HTC krijgt geen conventionele megapixel camera maar een Ultrapixel variant, aldus geruchten. Hierbij zijn drie lagen van elk 4,3 megapixel verantwoordelijk voor het schieten van afbeeldingen.

De techniek lijkt op Sigma's Foveon X3 sensor. In plaats van een twee dimensionale sensor waarbij de kleuren blauw, groen en rood naast elkaar worden waargenomen bestaat de sensor hier uit op elkaar gestapelde lagen ieder verantwoordelijk voor een enkele kleurgroep.

Foveon X3 sensor
Uitleg van Foveon X3 sensor

Alhoewel de techniek mooi en innovatief klinkt is het nog maar de vraag of dit in de praktijk goed werkt. Een gestapelde sensor betekent dat de onderste sensor-laag minder licht ontvangt dan de bovenste. En als camera's van mobiele telefoons iets niet goed kunnen is het wel met weinig licht omgaan, de Lumia 920 daar gelaten. Bovendien is een sensor die in oppervlakte 4,3 megapixel telt kleiner dan een sensor van 13 megapixel waar veel concurrenten mee komen. En een kleinere sensor vangt automatisch al minder licht.

HTC lanceert naar verwachting de M7 tijdens een speciaal event op 19 februari. Hopelijk weten we dan meer en zien we hoe goed deze Ultrapixel-camera écht presteert.

Bron: Pocket-lint.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel