Verbeterde Sony Xperia Z5 (PP10) lekt dag voor MWC uit


Iedereen hield rekening met de Xperia Z6 als nieuwste Sony-telefoon. Maar mogelijk brengt het Japanse bedrijf in de tussentijd toch een ander vlaggenschip uit. De nu uitgelekte PP10 zou een verbeterde versie van de Xperia Z5 zijn.

Een verbeterde Xperia Z5 klinkt ons als een Xperia Z5+ in de oren. Sony is geen onbekende om versies van vlaggenschepen uit te brengen met een dergelijke naamgeving. Opvallend is echter dat er tot nu toe bijzonder weinig van deze PP10 naar buiten is gekomen. Feit is wel dat Sony al een tijdje onze pers-mailbox bestookt met hints. Sony's persconferentie staat gepland voor maandag 22 februari om 08:30 uur.

Sony Xperia Z5+ (PP10)

Als we hier inderdaad kijken naar een verbeterde Z5 dan valt de nieuwe achterkant van geborsteld aluminium op. Voorheen maakte Sony gebruik van glas. Of het hier daadwerkelijk om metaal gaat of dat het simpelweg dezelfde look is zal moeten blijken. We herkennen verder de vingerafdrukscanner aan de zijkant op. Sony paste die voor het eerste toe bij de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. Verder lijkt het ontwerp van iets meer rondingen voorzien en oogt het wat dat betreft al heel anders dan vorige Z-vlaggenschepen. Voorgaande jaren kreeg Sony nog vaak kritiek dat nieuwe Z-modellen veel op z'n voorgangers leek, zowel qua uiterlijk als specificaties. Over de specificaties van deze PP10 is nog niets bekend. Mogelijk komt daar dus spoedig verandering in.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel