Meer smartphones dan PC's verkocht in Q4 van 2010


In het vierde kwartaal van 2010 zijn er voor het eerst meer smartphones dan computers verkocht. Hoewel beide markten groei toonden, kon de PC-markt de explosie van smartphone-verkoop niet bijbenen.

Smartphone-fabrikanten hebben in het vierde kwartaal van 2010 100,9 miljoen toestellen verkocht. Computerbouwers hebben 92,1 computers verkocht. Met die cijfers zijn er voor het eerst meer smartphones verkocht dan thuiscomputers. Op jaarbasis blijkt dat dit verschil helemaal lag aan de groei in de smartphone-handel. Het aantal verkopen daarin steeg namelijk met 87,2% ten opzichte van het jaar daarvoor. De verkoop van computers steeg met 5,5%. Aangezien er nog steeds groei zit in de verkoop van computers, is het niet aannemelijk dat mensen hun mobiel al gebruiken ter vervanging van hun PC.

Waar stop jij je geld?

Stel, je bent een hardware-ontwikkelaar, waar zou je dan in investeren? Dat antwoord lijkt duidelijk als je de bovenstaande cijfers kent. Stijgende verkoopcijfers trekken investeerders aan. Dat betekent meer mogelijkheden voor innovatie. Laat de 3D-projecterende buigbare waterdichte onderhuids-geïmplanteerde supertelefoons maar komen!

Bron: Bgr.com



Praat mee over dit artikel