CDMA-iPhone uitgerust met hybride chip


Zodra er nieuwe high-tech apparaten uitkomen, zijn er mensen die de nieuwe gadget uit elkaar schroeven om te kijken welke onderdelen zijn gebruikt. Dat geldt ook voor de iPhone van Verizon, die onlangs uitkwam.

De Amerikaanse provider Verizon werkt met een CDMA-netwerk, terwijl de iPhone sinds jaar en dag alleen gemaakt was voor GSM-netwerken. Met de introductie van de CDMA-iPhone kwam daaraan een einde. Ondertussen zijn er dus twee verschillende versies van de iPhone 4 in omloop. Geruchten dat de iPhone 5 zowel geschikt is voor CDMA als GSM worden gevoed door het feit dat de CDMA-iPhone 4 uitgerust is met een hybride chip, die beide netwerktypes aankan.

Eén horde

Het gebruik van een chip die beide netwerktypes ondersteunt, betekent overigens niet dat de CDMA-iPhone al op een GSM-netwerk werkt. De chip in de telefoon kan weliswaar GSM aan, maar de antenne is daarvoor niet geschikt. Apple heeft dus nog één horde te nemen voor het met een universele iPhone kan komen: het maken van een goede antenne. Laat het bedrijf daar nu juist de nodige moeite mee gehad hebben…

Bron: Ifixit.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel