MWC 2009: HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2

· 2 reacties


HTC heeft vandaag de Touch Pro2 en Touch Diamond2 aangekondigd. Toestellen die het predicaat Windows Phone graag dragen.

De nieuwe HTC Touch Pro2 heeft wel wat weg van de nieuwe Nokia N97. Opvallend aan het toestel is de zogenaamde Windows knop. Hiermee wil HTC onderstrepen dat dit toestel klaar is om alvast overweg te kunnen met Windows Mobile 6.5. Ondanks dat versie 6.1 geïnstalleerd is. Komt versie 6.5 uit, dan zal deze als gratis update worden aangeboden.

MWC 2009: HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2MWC 2009: HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2
HTC Touch Pro2

Er zal geen misverstand over bestaan dat de Touch Pro2 de opvolger is van de huidige Touch Pro. Dit zakelijke toestel beschikt over een groot 3.6 inch VGA resolutie touchscreen. Maar berichten laten zich net zo eenvoudig invoeren via het uitschuifbare QWERTY toetsenbord.

HTC Straight Talk
De HTC Touch Pro2 is eveneens uitgerust met de nieuwe HTC Straight Talk-technologie. Hiermee profiteren gebruikers van een geïntegreerde e-mail, spraak en conference call ervaring. Er kan naadloos overgeschakeld worden van e-mail naar conference call-modus met één of meerdere partijen.

Straight Talk biedt een innovatief akoestisch speakerphone-ontwerp. Hiermee ontstaat eenzelfde ervaring als men zou hebben in een echte conference call-omgeving. Straight Talk levert een betrouwbare en hoogwaardige voice en geluidservaring ondersteunt door a-symetrische speakers. Als je de HTC Touch Pro2 omgedraaid op tafel legt, schakelt het toestel automatisch over naar een conference call speakerphone-systeem.

De HTC Touch Pro2 zal in het begin van de zomer in de winkels liggen tegen een verwachte losse toestelprijs van 599 EURO.

HTC Touch Diamond2

Voor het ontwerp van de Touch Diamond2 heeft de populaire HTC Touch Diamond model gestaan. Toch is het toestel 2 millimeter dikker geworden. Misschien komt dit vanwege de 5 megapixel camera waarmee het toestel is uitgerust, of de batterij die 50% meer capaciteit biedt?

MWC 2009: HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2
HTC Touch Diamond2

De consumentenadviesprijs van de HTC Touch Diamond2 bedraagt 449 euro inclusief BTW, exclusief abonnement. Het toestel is vanaf het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar in de Benelux.

People-centric communicatie
Met de HTC Touch Diamond2 en HTC Touch Pro2, introduceert HTC ‘people-centric’ communicatie. Door een contactpersoon te selecteren wordt in één keer de hele communicatiehistorie met deze persoon getoond, ongeacht of het spraak, sms of e-mailcommunicatie is geweest. Deze communicatiehistorie kan ook worden opgeroepen via het telefoonscherm tijdens een telefoongesprek, zo heeft de gebruiker de laatste communicatie met zijn contactpersonen altijd direct bij de hand.

Push Internet-technologie
Met HTC’s Push Internet-technologie maken de HTC Touch Diamond2 en HTC Touch Pro2 mobiel internetten nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. Met HTC Push Internet kunnen gebruikers hun favoriete websites voorselecteren zodat deze direct beschikbaar zijn en getoond worden als de URL wordt ingegeven. Hiermee maakt HTC een einde aan de langzame download en weergave van websites op mobiele telefoons.



Praat mee over dit artikel