MWC 2009: Nokia E55, E75 en Ovi Store

· 5 reacties


Nokia presenteerde vandaag tijdens een persconferentie de nieuwe zakelijke E55, E75 en de Ovi Store. Tijd om ze eens nader te bekijken.

Laten we beginnen met de de E55. Dit toestel is een erg dunne zakelijke candybar, zal deze zomer beschikbaar worden tegen een prijs van 265 euro zonder belasting. De E55 is een half QWERTY smartphone. Nokia zelf noemt het de 'thinnest smartphone ever'

MWC 2009: Nokia E55, E75 en Ovi Store
Nokia E55

Nokia E75

De E75 mikt vooral op haar messaging eigenschappen. Zo is het toestel standaard uitgerust met Nokia Messaging om eenvoudig e-mail te versturen, waaronder Yahoo Mail, Hotmail maar ook je corporate mail. Het volledige QWERTY toetsenbord maakt het plaatje helemaal af. Een prive en work modus, vergelijkbaar als op de E71, maakt de E75 ook prima inzetbaar voor je privé leven. De E75 moet over twee maanden verkrijgbaar zijn tegen een verwachte prijs van 375 EURO.

MWC 2009: Nokia E55, E75 en Ovi Store
Nokia E75

Ovi Store
Zoals verwacht werd inderdaad een eigen App Store aangekondigd, en wel in de vorm van de Ovi Store. De Ovi Store bepaalt de content die het aanbiedt afhankelijk van waar je je bevindt. De Ovi Store is niet alleen bedoeld voor smartphones, maar ook voor S40 toestellen. De Ovi Store combineert de beste kwaliteiten van de bestaande services en is te gebruiken in meer dan 150 landen. Tevens raadt het items aan die door je vrienden zijn gedownload of zijn aanbevolen.

De N97 is het eerste toestel van Nokia die Ovi integreert. Dit toestel is beschikbaar deze zomer.



Praat mee over dit artikel