Sony Ericsson Xperia neo en pro hands-on

· 5 reacties


We kregen vandaag de kans om alvast te spelen met twee van de nieuwe Android-toestellen van Sony Ericsson: de Xperia neo en Xperia pro. Deze toestellen staan net onder de Xperia arc in het modellengamma van de Japans-zweedse fabrikant.

De Sony Ericsson Xperia neo en Sony Ericsson Xperia pro zijn technische gelijk aan elkaar. Het enige verschil tussen beide toestellen is dat neo geen uitschuifbaar toetsenbord heeft, de Xperia pro heeft dat wel. Dat maakt dit toestel zeer geschikt voor zakelijke gebruikers.

Sony Ericsson Xperia neo front
Sony Ericsson Xperia neo

Look-and-feel

Om te beginnen met de look-and-feel van de toestellen: daarover hebben we niet te klagen, hoewel de telefoons een iets lager bouwkwaliteit dan de Xperia arc lijken te hebben. Er is bij deze toestellen iets meer gebruik gemaakt van plastic, wat niet betekent dat ze goedkoop aanvoelen.

Sony Ericsson Xperia pro
Sony Ericsson Xperia pro

Het toetsenbord van de Sony Ericsson Xperia pro voelt goed aan. Hoewel het op foto's lijkt alsof iets teveel ongebruikte ruimte rond het toetsenbord is, valt dat mee als je de telefoon in je handen hebt. De toetsen voelen prima aan, en de telefoon reageert direct op de letters die je invoert.

Sony Ericsson Xperia pro side open

Android skin

De software op de telefoons werkt lekker vlot. Je hebt niet het idee dat je met een toestel in de hand zit dat duidelijk onder de Xperia arc in de markt is gezet. Menu's vloeien lekker vlot in elkaar over, en ook apps starten goed op. Natuurlijk heeft Sony Ericsson zijn eigen skin over Android gelegd, om de telefoons een duidelijk Sony Ericsson look-and-feel te geven. Voor deze skin geldt: het is net waar je van houdt. De social media-integratie is in ieder geval goed gelukt.

Sony Ericsson Xperia arc bravia

Sony Ericsson demonstreerde voor ons de Mobile Bravia-engine, die in beide toestellen te vinden is. Deze techniek moet ervoor zorgen dat het beeld van het scherm spettert bij videoweergave. Het verschil tussen het kijken van een video met en zonder is subtiel, maar wel zichtbaar.

Speciaal voor de demonstratie van de Exmor R-techniek, had Sony Ericsson een aantal dozen opgehangen, met daarin allerlei objecten. In de dozen zit een klein gat, waardoor je naar binnen kunt kijken, maar je ziet dan helemaal niets. Ook een camera van een toestel zonder de Exmor R-techniek van Sony Ericsson gaf een helemaal zwart beeld, maat met de Xperia neo zie je ineens dat er een voetbal in één van de dozen ligt. Indrukwekkend. Nu is deze techniek natuurlijk niet bedoeld om te kijken wat er in donkere kasten ligt, maar om te laten zien dat de Sony Ericsson Xperia neo en Sony Ericsson Xperia pro erg goed zijn in het filmen in het donker.