Hands-on HTC Wildfire S, Salsa en Chacha


HTC kwam op het MWC in Barcelona met een aantal telefoons in het lagere middensegment. Het gaat hier om de Wildfire S en twee Facebook telefoons: de Salsa en de ChaCha. We kregen de kans om alvast met de Wildfire te spelen.

Met de Wildfire S slaagt HTC erin om de Wildfire naar een hoger plan te tillen. Het scherm van het toestel heeft hetzelfde formaat en dezelfde resolutie als de HTC Legend. Bij de vorige Wildfire was dat juist de grootste irritatie bij het gebruik van het toestel; het scherm had zo'n lage resolutie dat je de pixels kunt tellen.

HTC Wildfire S front
HTC Wildfire S top
HTC Wildfire S bottom

De 600 MHz processor van de Wildfire S zal voldoende zijn om aan de verwachtingen van gebruikers van een midrange-toestel tegemoet te komen. Het touchscreen reageert goed, en de telefoon doet vlot wat we willen. Het exemplaar dat wij in onze handen hadden was overigens roze, maar er lagen meerdere kleuren op de stand van HTC. HTC mikt daarmee duidelijk op een jong en vrouwelijk publiek.

HTC ChaCha front
HTC Salsa front

Ook de Facebook-telefoons Salsa en ChaCha waren te zien, maar deze toestellen waren achter glas geplaatst. Volgens medewekers van HTC was de software op de toestellen nog niet af, waardoor ze nog niet geschikt waren om aan een test onderworpen te worden. Opvallendste detail aan deze toestellen was de Facebook-knop, maar die hadden we op de foto ook al kunnen zien.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel