Hands-on Acer Iconia Smart


Niet nieuw maar wel aanwezig op het MWC; de Acer Iconia Smart. Een apart vormgegeven smartphone dat misschien nog wel het meest aan een ouderwetse MID doet denken. Het scherm van de Iconia Smart is namelijk 4.8-inch groot. Play time!

Naast de opvallend grote schermdiagonaal, de resolutie van 1024 bij 480 pixels is ook de toegepaste aspect-ratio een vreemde; 21 staat op 9. Hij krijgt hierdoor een opvallend uitgestrekt voorkomen wat hem duidelijk uniek maakt. Naast het grote scherm zijn er vier fysieke knoppen die Android-gebruikers bekend zullen zijn.

Acer Iconia Smart front

De 21:9 verhouding maakt hem natuurlijk uitermate geschikt voor het bekijken van bioscoopfilms. Dit moet geen probleem opleveren voor de Iconia Smart want hij is uitgerust met een adequate 1 GHz Snapdragon-processor. Dolby Mobile zorgt ervoor dat het geluid ook naar behoren is. En als het scherm je toch te klein is dan stream je video middels DLNA eenvoudig naar je HDTV.

Acer Iconia Smart back

De achterzijde biedt plaats aan een 8 megapixel schieter met LED-flitser. Daarnaast is er een 2 megapixel secundaire camera aanwezig om mee te videobellen. Volgens Acer is de Smart ook uitermate geschikt om mee te gamen. Mede dankzij de ingebouwde gyroscoop en bewegingssensor zal de Iconia Smart uiterst snel en gevoelig op bewegingen reageren.

Acer Iconia Smart rightside

Erg dun vonden wij het toestel niet. Op zich raar want met zoveel ruimte zou je de electronica in theorie prima kunnen 'uitsmeren'. Gelukkig lijkt de Iconia Smart niet op een dikkertje dankzij de vele rondingen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel