Hands-on ViewSonic ViewPad 4


ViewSonic kennen we hier in Europa niet zo goed maar het bedrijf dat een thuisbasis heeft in Amerika is vooral goed in het produceren van TVs. Om de omzet wat omhoog te krikken maakt het sindskort ook telefoons en tablets. Tijd dus voor een hands-on!

De naam 'ViewPad 4' is doet al vermoeden hoe groot het beeldscherm is. De naam is echter wat misleidend wat de diagonaal telt echter 4.1-inch. De resolutie komt uit op 480 bij 800 pixels wat in de praktijk helaas wel wat "pixelig" overkomt.

Viewsonic ViewPad 4 standing on table

Volgens de folder op de stand beschikt het toestel over Android 2.4 wat bij navraag voor nog meer verwarring zorgt. Volgens een woordvoerder mochten ze van Google niet meer het typenummer 2.4 gebruiken maar moesten ze "gewoon de term Gingerbread" gebruiken. Waarvan akte. Waarmee het toestel uiteindelijk wordt uitgerust was nog steeds onduidelijk. Blijkbaar zijn ze er bij Google HQ nog niet helemaal over eens over de versienummering.

Viewsonic ViewPad 4 front

De ViewPad 4 is redelijk dun met z'n 10 millimeter. Hij is ook hoekig en je kunt hem daarom prima rechtop het bureau zetten. Op de zijkant wil echter niet; dan valt hij gegarandeerd om. Aan de bovenkant vinden we de ingang voor de koptelefoon.

Viewsonic ViewPad 4 top

Het zilverkleurige gedeelte onderaan de telefoon krijgt in de productieversie een iets donkere kleur. "Wellicht een brushed metal-look", aldus de woordvoerder van ViewSonic. Dit gedeelte van de ViewPad-telefoon biedt ook plaats voor de stereo luidspreker. Verder tref je aan de onderzijde een microUSB- en mini HDMI-aansluiting (type D).

Viewsonic ViewPad 4 top

Overige specs zijn ook niet mis; 1 GHz-processor, 5 megapixel camera met secundaire VGA-camera, Bluetooth 3.0 en WiFi n-ondersteuning. Maar bovenal is de ViewSonic ViewPad 4 een Android-telefoon met volledige toegang tot de Android Market. Bovenop Android heeft ViewSonic echter wel een eigen schil gebouwd; ViewScene. Het verschil is echter maar moeilijk waarneembaar. Er zijn wat afwijkende animaties maar het grote verschil zit hem in de locatie gebaseerde diensten. Zo kan de ViewPad 4 het startscherm aanpassen afhankelijk van waar je bent. Zo heb je thuis een andere schil dan op het werk. Wel handig eigenlijk. De overige ervaringen zijn positief; het toestel is snel, animaties zijn vloeiend en alles lijkt aanwezig.

Viewsonic ViewPad 4 back

We moeten nog even wachten tot het tweede kwartaal tot dit jaar voordat de ViewPad 4 in de winkel ligt.Praat mee over dit artikel