MWC 2010: HTC Legend en Desire moeten Android naar hoger niveau brengen

· 1 reactie


Naast de HD mini heeft HTC (gelukkig) ook aan Android-fans gedacht. Zo moet de aangekondigde HTC Legend de Hero opvolgen terwijl de Desire vooral rauwe processorkracht moet leveren.

Voor de oplettende NieuweMobiel lezer; de Desire is het toestel dat we voorheen vooral als de Bravo kennen; HTC's performance telefoon dus. Laten we dus beginnen met de HTC Desire.

HTC Desire

Je zou de Desire ook kunnen omschrijven als HTC's eigen Nexus One; qua specs zien we namelijk veel overeenkomsten. Een 1 GHz processor, 3.7 inch AMOLED touchscreen, optische trackball en de nieuwste versie van HTC Sense. De HTC Desire draait onder het nieuwe Android 2.1

HTC Legend

Bezitters van de Hero opgelet; de Legend moet uw toestel binnenkort opvolgen. Het toestel is gemaakt uit één stuk aluminium en heeft daardoor een uniek design en een exclusieve uitstraling. Ook hier wordt je verwend door een hoogwaardig AMOLED touchscreen 3.2 inch groot. De trackball die bij veel Hero's problemen gaf is vervangen door een optische variant. De aanwezige camera is er ééntje van 5 megapixel en werkt samen met een flitser voor uitstekende foto's ook in omstandigheden met weinig licht.

HTC Legend

Ook hier treffen we de nieuwste HTC Sense aan. Nieuw is het HTC Friend Stream waarmee je updates en nieuwsfeeds van sociale netwerken kunt weergeven. Er is zowel een widget als een aparte applicatie beschikbaar. Ook nieuw is dat contacten kunnen worden ingedeeld in groepen, er een nieuwsapplicatie aanwezig is en dat er een nieuwe widget is die via een icoontje snel toegang geeft tot 7 verschillende homescreens.

We gaan straks eens 'spelen' met HTC's nieuwe toestellen dus blijf ons vandaag in de gaten houden voor meer HTC nieuws. Overigens meldt HTC dat de Legend al vanaf maart in de winkel moet liggen, terwijl op de Desire tot April moet worden gewacht. Prijzen liggen voor de Legend rond de 450 EURO, terwijl de Desire rond de 500 EURO moet kosten.



Praat mee over dit artikel