MWC 2010: Hands-on HTC Legend, Desire en HD mini

· 4 reacties


Vanochtend kondigde HTC een drietal nieuwe smartphones aan. Ieder met een eigen identiteit, maar toch zijn er overeenkomsten zoals HTC Sense. Wij bekeken ieder toestel van dichtbij en maakten uitgebreid foto's. Kijk mee en zie wat HTC in petto heeft.

We kwamen eerst de HTC Legend tegen, de officiele opvolger van de HTC Hero. En omdat we met redelijk wat telefoons rondlopen hebben we onze Hero maar eens naast de nieuwe Legend gelegd, en wat blijkt? Die nieuwe Legend valt ons niet tegen!

HTC LegendHTC Hero vs HTC Legend
HTC Hero naast de HTC Legend

De HTC Legend is vervaardigd uit één stuk aluminium, draait onder Android 2.1, is voorzien van een 5 megapixel camera, een 3.2 inch AMOLED touchscreen en weegt inclusief batterij 126 gram.

HTC Desire

Op naar de Desire, het performance toestel van HTC. Het gaat hier vrijwel om hetzelfde toestel als de Google Nexus One dat ook door HTC gemaakt wordt. Alleen is het dan voorzien van HTC Sense en een optische aanwijzer.

HTC Desire frontHTC Desire side
HTC Desire

Zoals je hierboven kunt zien hebben we te maken met een uiterst compact toestel. Ondanks dat beschikt het toch over een riant 3.7 inch groot AMOLED touchscreen. Verder aanwezig is een 5 megapixel camera en een razendsnelle 1 GHz processor.

HTC Desire met Friend Stream
Friend Stream

Nieuwe bij HTC is Friend Stream wat je helpt om eenvoudig met iedereen in contact te blijven. Het geeft een stroom van informatie vanuit diverse sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Flickr.

HTC Desire Calendar Widget
Kalender Widget
HTC Desire News Widget
News Widget

Ook nieuw zijn een tweetal widgets. Op de ene kun je eenvoudig je geplande afspraken zien, terwijl op het andere een nieuwsoverzicht gegeven wordt.

HTC HD mini

Blijft over de uiterst compacte maar toch productieve HTC HD mini. Hier overigens geen Android maar 'gewoon' Windows Mobile, versie 6.5.3.

HTC HD mini frontHTC HD mini versus HD2
HTC HD mini versus HD2

Zoals hierboven te zien is, is de HTC HD mini klein. Sterker nog, het is de kleinste smartphone van HTC die met HTC Sense wordt geleverd. Overige eigenschappen zijn een 5 megapixel camera, 3.2 inch groot touchscreen en ingebouwde GPS ontvanger. En dat de HD mini inderdaad fel geel van binnen is kunnen we bevestigen. De vraag is alleen: "waarom?!"

HTC HD mini inside
Gele binnenkant van de HTC HD mini

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel