Samsung Galaxy Beam hands-on; telefoon met projector


Afgelopen maandag kondigde Samsung wederom een Galaxy Beam aan. Oftewel een Android-smartphone met ingebouwde beamer. Wij voelden een exemplaar aan de tand om te zien of de Beam ook standhoudt in de werkelijke wereld.

Sommigen van ons zullen denken dat Samsung al eens eerder een Galaxy Beam had aangekondigd; dat klopt. Twee jaar geleden toonde het ons de Galaxy Beam i8520. Ook een Android-telefoon. Ditmaal heet hij de Galaxy Beam i8530 en ondanks het feit dat de lichte naamswijziging anders doet vermoeden zijn er flinke verschillen.

Samsung Galaxy Beam front

Om te beginnen met het uiterlijk. Was de eerste Beam nog familie van een baksteen, deze Beam bevat meer rondingen. Van de voorzijde ziet hij er uit als een Galaxy S Advance. Die gelijkenis gaat aan de achterzijde niet meer op.

Samsung Galaxy Beam rear

Vooral de verdikking aan de bovenzijde geeft weg dat de Samsung Beam een PICO-projector huisvest. Als je een meetlat legt tegen die verdikking aan dan komen we uit op 12,55 millimeter. Naast dat deze module kleiner is dan eerder, is het beeld scherper (640 x 360 pixels) en geeft hij meer licht dan voorheen (15 lumen).

Samsung Galaxy Beam PICO-projector

Vijftien lumen klinkt weinig, maar Samsung belooft ons een haarscherp beeld tot 2 meter afstand. De demonstratie hier tijdens het MWC wordt gehouden in een donkere kamer dus dat doet vermoeden dat de Galaxy Beam die prestaties in de praktijk niet haalt. We trokken daarom de stoute schoenen aan en smokkelden een exemplaar naar buiten.

Samsung Galaxy Beam projection

En ondanks dat de Beam inderdaad de 2 meter niet haalt in lichtere omstandigheden werkte het tot één meter prima. De projectie was nog steeds helder en scherp genoeg, maar belangrijker, gróter dan het beeldscherm. Je kunt dus prima foto's of video's aan omstanders laten zien zonder dat iedereen naar je telefoonscherm moet turen. Je zou zelfs presentaties kunnen geven.

Samsung Galaxy Beam side

Samsung belooft een projectietijd van 3 uur voordat de 2000 mAh batterij leeg is. Dat hebben we helaas niet kunnen testen maar het zal er vermoedelijk wel iets onder liggen. Helaas zijn de verkrijgbaarheid én de adviesprijs nog niet bekend, maar laten we hopen dat dat niet lang meer duurt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel