Samsung Galaxy Beam: Android-telefoon met ingebouwde beamer

· 2 reacties


Samsung heeft een nieuwe Galaxy Beam gepresenteerd, een Android-toestel met ingebouwde beamer. De telefoon is uitgerust met een 15 lumen projector, die beelden van maximaal 125 cm breed kan projecteren.

We hadden in 2010 al een Galaxy Beam i8520 maar deze beamer-smartphone is voorzien van een dualcore processor met een snelheid van 1 GHz, heeft een 4.0 inch scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels, en draait op Android 2.3 Gingerbread. Bovendien is het voorzien van de TouchWiz-interface van Samsung. Via speciale software heeft het Koreaanse bedrijf het naar eigen zeggen zeer eenvoudig gemaakt om snel foto’s en video’s op een muur of een doek te projecteren.

Samsung Galaxy Beam
Samsung Galaxy Beam

De beamer-functionaliteit zorgt er wel voor dat de telefoon iets dikker wordt. De Samsung Galaxy Beam is 12,5 millimeter dik, toch een aantal millimeters meer dan de meeste high-end smartphones die we verwachten op het MWC in Barcelona, dat morgen officieel van start gaat. De telefoon heeft een batterij met een capaciteit van 2000 mAh, een 5 megapixel camera en heeft 8 GB opslagruimte.

De Nederlandse afdeling van Samsung meldt dat de beamer-telefoon naar ons land zal komen, maar weet nog niet wanneer het toestel beschikbaar is. Ook prijzen zijn nog niet bekend.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Beam i8530

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Beam i8530


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel