Huawei lanceert meerdere quadcore telefoons


De Huawei Ascend D quad lekte eerder al uit, maar daarnaast presenteerde Huawei zojuist ook de Huawei Ascend D quad XL. Het verschil tussen beide laat zich raden; de batterij van de XL is met 2500 mAh net even wat groter dan de 1800 van de Ascend D quad.

Beide draaien een quadcore processor, beschikken over een 4,5 inch groot 720p scherm en zijn voorzien van een 8 en 1.3 megapixel camera. Naast de batterij is het verschil tussen de Ascend D quad en de D quad XL de dikte; 8.9 millimeter tegen 10.9 millimeter. Als besturingssysteem is gekozen voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een eigen UI daarbovenop.

Huawei Ascend D1 quad

Daarnaast introduceerde Huawei een dualcore-variant draaiend op 1,2 GHz en voorzien van een 1670 mAh batterij; de D1. Huawei meldt dat de quad-core exemplaren ergens in het tweede kwartaal beschikbaar zullen komen terwijl de D1 al ergens in April verkrijgbaar moet zijn. Prijzen zijn nog niet bekend. We gaan de komende dagen voor je achterhalen in hoeverre bovenstaande toestellen ook naar Nederland komen.

Eigen processor

Interessant is dat Huawei zelf een quadcore ARM-chip heeft ontwikkeld; de K3V2. Naast de vier A9-cores draaiend tussen 1,2 en 1,5 GHz gaat het hier om 64 bit varianten.


Prijsvergelijker Huawei Ascend D quad U9510

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend D quad U9510


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel