BlackBerry OS-apparaten werken na 4 januari niet meer


BlackBerry stopt 4 januari 2022 met het ondersteunen van BlackBerry OS-apparaten. Bellen, berichten versturen en internetten kan vanaf dan mogelijk niet meer zo meldt BlackBerry in een blogpost.

Dit geldt voor alle BlackBerry-apparaten draaiend onder BlackBerry 7.1 OS en eerder, BlackBerry 10 en BlackBerry PlayBook OS 2.1. BlackBerry stapte in 2015 over van haar eigen platform naar Android. BlackBerry-telefoons met Android blijven dus gewoon werken. De BlackBerry Passport Silver Edition uit 2015 was de laatste die gebruik maakte van BlackBerry OS.

BlackBerry logo on the wall
Van het ooit zo grote BlackBerry is niet veel meer over

In een blogpost vertelt BlackBerry wat precies de gevolgen zijn. Kort gezegd werken uitgaande verbindingen via een mobiel netwerk of WiFi dan niet meer betrouwbaar. Bellen bijvoorbeeld naar een alarmlijn maar ook internetten via je eigen WiFi-netwerk. Wie nu nog werkt met een BlackBerry-telefoon met 7.1 OS of eerder of met BlackBerry 10 wordt dringend aangeraden zo snel mogelijk over te stappen op iets anders.

Eerste BlackBerry met 5G

BlackBerry maakt al lange tijd zelf geen producten meer. Bedrijven zoals TCL, BB Merah Putih en Optiemus Infracom brachten eerder wel telefoons uit onder de naam BlackBerry, maar die zijn daar inmiddels mee gestopt. Er gingen geruchten dat het Amerikaanse OnwardMobility een 5G BlackBerry zou uitbrengen maar tot een lancering is het tot dusver niet gekomen.

Inmiddels is het Canadese BlackBerry een volledig softwarebedrijf gericht op het maken van beveiligingstoepassingen voor bedrijven en overheden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel