KPN versnelt investeringen in uitrol LTE


KPN in versnelt de investeringen in de uitrol van LTE in Nederland, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers. Ook worden nieuwe mobiele abonnementen waarschijnlijk uitgerust met gratis Spotify Premium.

De winst van het voormalige staatsbedrijf komt uit op het in april voorspelde astronomische bedrag van 5,3 miljard euro. In 2012 zal die winst wat lager uitvallen. De oorzaken daarvan zijn volgens het bedrijf de economische tegenspoed in Europa, en het veranderende consumenten gedrag. Zij maken steeds meer gebruik van data, en steeds minder van belminuten en sms, terwijl het verdienmodel van KPN op sms en spraak gebaseerd was.

kpn auto

KPN is van plan om op korte termijn mobiele abonnementen aan te passen. Tweakers meldt dat het daarbij om het weggeven van een Spotify-abonnement bij een mobiel contract zou kunnen gaan. Ook werd het bedrijf aan totaaloplossingen voor consumenten, waarbij zowel televisie, vaste telefonie, vast internet en mobiele telefonie in één abonnement worden ondergebracht.