"Apple gaf 100 miljoen dollar uit aan juridische strijd tegen HTC"


Apple heeft al 100 miljoen dollar in de rechtszaak tegen HTC gestoken, vooralsnog met beperkt resultaat. Een kosten-baten-afweging lijkt echter niet de drijfveer van het Amerikaanse bedrijf te zijn.

HTC maakt toestellen met Android, het mobiele besturingssysteem van Google. De afkeer van wijlen Steve Jobs van Android lijkt de voornaamste reden te zijn om HTC aan te pakken. Jobs vond dat het mobiele OS van Google voor een groot deel van iOS van Apple afgekeken is, en helemaal ongelijk kun je hem daarin niet geven. In de biografie van Jobs, die kort na zijn dood uitkwam, vertelde de voormalige CEO van Apple dat hij er kapitalen voor over had om Android neer te halen.

Apple NYC

Overal op de wereld voert Apple rechtszaken tegen andere bedrijven die in de mobiele telefonie actief zijn. In Nederland werd Samsung aangeklaagd, net als in veel andere Europese landen. In de rechtszaak tegen HTC voerde Apple 10 patenten op, slecht voor één patent werd een uitspraak gedaan die in het voordeel van Apple uitpakte.

Bron: Macrumors.comPraat mee over dit artikel