Koers RIM keldert na aanstellen nieuwe CEO


Beurshandelaren reageren op de eerste handelsdag na het aftreden van Jim Balsillie en Mike Lazaridis negatief op de vernieuwingen in het bedrijf. Op het moment van schrijven staat de koers van het aandeel RIM zes procent in het rood.

Voor iets minder dan 16 dollar koop je op dit moment een aandeel RIM. In februari2011 kostte zo’n zelfde aandeel nog 69 dollar. De forse daling van de koers van het Canadese bedrijf tekent de negatieve spiraal waar RIM in beland is. Deze moet gekeerd worden door het aftreden als CEO van de beide oprichters. Op de eerste handelsdag pakt dat niet goed uit, al is het misschien nog te vroeg om te oordelen.

Rimkoers
Het koersverloop van RIM in de afgelopen 12 maanden.

De negatieve reactie lijkt vooral ingegeven te zijn door het feit dat het aanstellen van Thorsten Heins als CEO vooral een stoelendans binnen RIM lijkt te zijn. Heins is een insider die al jaren bij RIM werkt, en ook Balsillie en Lazaridis blijven gewoon in de top van het bedrijf actief. Aandeelhouders hoopten waarschijnlijk op een buitenstaander als CEO. Die zou de strategie van RIM fors om kunnen gooien. De vraag is of dat Heins ook gaat lukken.Praat mee over dit artikel