Firmware Update Friday - Week 2 2010


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia N86 8MP, N900, E72, 5800 XpressMusic en de Palm Pre. Daarbovenop krijgt de HTC HD2 nieuwe messaging software.

Een flink gevulde Firmware Update Friday deze week! Ga er maar even rustig voor zitten.

Nokia N86 8MP - v21.006

We beginnen deze 'FUF' met Nokia's camera-beest; de N86 8MP. Zoals onze trouwe lezers weten doet Nokia niet aan officiële changelogs dus is het altijd een beetje uitvogelen waarvoor een update is uitgebracht. Meestal om bepaalde bugs op te lossen, maar soms brengen firmware updates ook nieuwe functionaliteit.

Helaas is dat hier niet het geval en worden alleen bugs opgelost en de performance verbeterd. Wat ons betreft dus toch de moeite waard hem te downloaden en je N86 te upgraden. Vergeet niet voor de zekerheid een back-up te maken voordat je begint. Downloaden kan via de Nokia Software Updater of via FOTA.

Nokia N900 - PR1.1

Een drukke week voor Nokia wat firmware updates betreft, en al helemaal voor het vlaggenschip de N900. Dit is namelijk de tweede update voor de N900 deze week. Wij behandelen hier alleen de laatste; PR1.1.

Gelukkig beschikken we hier wel over een officiële changelog, en die is best uitgebreid. De belangrijkste wijzigingen zijn ondersteuning voor Microsoft Exchange 2003, diverse snelheidsverbeteringen en de nodige bugfixes.

Al met al meer dan de moeite waard deze update van zo'n 90MB groot binnen te halen.

Nokia E72 - v22.007

Goed nieuws voor Nokia E72 eigenaren; een nieuwe verse firmware staat op je te wachten. Helaas is er niets bekend over wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger, maar ga er vanuit dat er de nodige bugfixes en snelheidsverbeteringen in zitten.

Nokia 5800 XpressMusic - v40.0.005

Meer is bekend over de nieuwe firmware voor de Nokia 5800 XpressMusic. Niet dat deze info afkomstig is van Nokia zelf, maar van gelukkige 5800 eigenaren.

Zo brengt versie 40.0.005 eindelijk kinetic scrolling! Overigens beschik je in het hoofdmenu, applicatie-menu en in de browser niet over deze nieuwe functionaliteit. Verder nieuw is auto-rotate van het virtuele toetsenbord, toevoeging van OVI contact, diverse nieuwe widgets en krijgen we berichten binnen dat het toestel beter reageert op aanrakingen en sneller is geworden.

Downloaden dus via Nokia Software Updater. Vergeet je niet een back-up te maken voordat je begint?

Palm Pre - webOS 1.3.5.2

Ook goed nieuws voor Europese Palm Pre eigenaren. Zo brengt versie 1.3.5.2 onder andere Bluetooth tethering. Met andere woorden, je kunt je eigen router simuleren en via Bluetooth verbinding maken. Helaas is Bluetooth niet snel genoeg om lekker vlot mee te kunnen internetten, maar het idee is goed.

Verder vooral wijzigingen in de applicaties App Catalog, Kalender, E-mail en de Browser. Zo ondersteunt die laatste nu animerend GIF afbeeldingen. Wil je de gehele changelog erbij hebben dan tref je deze op Palm's site aan.

HTC HD2 - New SMS Function Update

Tot slot aandacht voor de HTC HD2. Hier is weliswaar geen nieuwe firmware update voor beschikbaar, maar wel nieuwe messaging software!

Volgens HTC brengt deze update "snelle en betrouwbare SMS messaging met vrienden en familie dankzij instant notificaties". Jaja, wat ze eigenlijk bedoelen is dat er een nieuwe SMS client wordt geïnstalleerd waarmee sms'en sneller gaat en je in een oogopslag kunt zien hoeveel berichten je over en weer hebt gestuurd.

Downloaden gaat via deze pagina op HTC's website.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe Firmware Update Friday!



Praat mee over dit artikel