Sony Ericsson maakt 720p HD video-telefoon Vivaz officieel

· 2 reacties


Zojuist heeft Sony Ericsson officieel de Vivaz aangekondigd. Het toestel dat voorheen bekend stond als 'Kurara' schiet video's in HD kwaliteit en geeft toegang tot je favoriete sociale netwerken.

Zelf zegt Sony Ericsson dat de Vivaz dezelfde lijn volgt die het met de XPERIA X10 heeft ingezet. Dat wil overigens niet zeggen dat ook de Vivaz een Android smartphone is, in tegendeel zelfs. Het toestel draait onder Symbian S60 5th Edition, net als de 12 megapixel Sony Ericsson Satio.

Sony Ericsson Vivaz
Sony Ericsson Vivaz

Wie beter kijkt naar de Vivaz ziet een ietwat opmerkelijk ontwerp. Zo is de Vivaz gemaakt volgens de nieuwe designfilosofie van ’human curvature’. Deze filosofie, die ook bij de X10 is toegepast, zal in de toekomstige ontwerpen van Sony Ericsson een steeds terugkerend kenmerk zijn. Dit design waarin de vorm van het menselijk lichaam is weerspiegeld in combinatie met de nauwkeurige en aansprekende telefoonfuncties maken van de Sony Ericsson Vivaz een opvallende verschijning.

Sony Ericsson Vivaz
'Moon Silver', 'Cosmic Black', 'Galaxy Blue' en 'Venus Ruby'

Naast dat de Vivaz een plaatje is, schiet hij ook zelf erg mooie plaatjes dankzij de ingebouwde 8.1 megapixel camera met gezichts- en glimlachherkenning. De camera schiet daarnaast video's in 720p HD formaat. En je hoeft ze niet eens op je TV te bekijken om opnames goed tot hun recht te laten komen; het beeldscherm van de Vivaz is maar liefst 3.2 inch groot en ondersteund een nrette nHD resolutie van 640 x 360 pixels. Dit scherm ondersteund tot maar liefst 16 miljoen kleuren en is ook nog eens krasbestendig.

Turn-by-turn navigatie

Het toestel wordt gecomplimenteerd door eigenschappen als FM radio ontvanger, GPS met Wisepilot turn-by-turn navigatiesoftware, WiFi, DLNA en een 3.5 mm audio jack uitgang. Wie een Sony Ericsson Vivaz besluit aan te schaffen krijgt er gratis een 8 GB microSD geheugenkaartje bij.

Lang hoef je niet te wachten voordat de Vivaz in de winkel zal liggen. Dit staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar. Beschikbare kleuren zijn Moon Silver, Cosmic Black, Galaxy Blue en Venus Ruby.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel