Fujitsu komt met concept doorzichtige telefoon

· 3 reacties


Doorzichtige schermen zijn technisch al mogelijk. Als het aan Fujitsu ligt, zien we deze techniek ook in de winkel, al kan dat nog even duren. Het Japanse merk maakte een concept van een doorzichtig toestel.

Een doorzichtig scherm moet vooral helpen bij het maken van een foto. Je kunt gewoon dwars door je telefoon zien wat je opneemt. Op het eerste gezicht lijkt de Fujitsu Brick, een ontwerp van Shaochenh en Yuyin Huang een lege lijst. Daar zit meteen de moeite bij het verwezenlijken van een telefoon zoals deze: een doorzichtig scherm is al mogelijk, maar er moet ook ruimte zijn voor de batterij en de printplaat met chips. We zagen overigens al eerder een telefoon met doorzichtige onderdelen. Sony Ericsson kwam bijvoorbeeld met de Xperia Pureness. Dat toestel had een doorzichtig beeldscherm, waarbij de beelden vanuit de rand van het scherm geprojecteerd werden.

Brick

De ontwerpers hoeven daar natuurlijk niet over na te denken. Zij geven een visie op de verre toekomst, waarbij in de onderrand van het toestel nog wel ruimte wordt gelaten voor andere onderdelen dan het scherm. Voordat dit werkelijkheid kan worden, is vooral een behoorlijke innovatie op het gebied van batterij en nano-chips nodig.

Bron: Yankodesign.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel