Xpal Power maakt telefoon met batterijduur van 15 jaar

· 5 reacties


Een lege accu is een regelmatig terugkerende ergernis voor eigenaren van smartphones. Iedere dag opladen is vereist. Makers van batterijen werken aan verbeteringen, die de batterij langer moet laten meegaan.

Xpal Power, bekend van de batterijen van het merk Energizer, heeft bijna alle functies van de mobiele telefoon gestript om tot de batterijduur van 15 jaar te komen. Zelfs het scherm is verdwenen. Alleen de toetsen om te bellen en een indicator voor het batterij niveau blijven over. Het merk wil met de telefoon aantonen dat het mogelijk is een energiezuinig apparaat te maken. In dit toestel vind je namelijk slechts één AA-batterij.

Xpal

Heeft zo’n toestel zonder scherm praktisch nut? Volgens Xpal wel. Juist doordat smartphones zo snel leeg zijn, kun je op kritieke momenten zonder telefoon zitten, bijvoorbeeld als je pech hebt met de auto. Dit toestel kun je bijvoorbeeld permanent in het dashboardkastje stoppen. Als het dan écht nodig is, heb je altijd een telefoon bij de hand. Het apparaat kost 50 dollar.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel