Sony kondigt kleine high-end Xperia Z1 Compact aan


Sony heeft eindelijk het kleine broertje van de Xperia Z1 aangekondigd. Heet hij elders Z1f, hier zullen we hem leren kennen als de Z1 Compact. Waterbestendig en voorzien van uitgebreide specificaties.

De naamgeving van de Xperia Z1 Compact is redelijk opvallend. We gingen eerder uit van 'Z1s', maar die naam lijkt weg te zijn gelegd voor een Amerikaanse variant op de Xperia Z1. Ook 'Z1 Mini' viel af omdat de toevoeging 'Mini' vandaag de dag synoniem lijkt te zijn geworden voor een uitgeklede versie. Iets wat de Z1 Compact allerminst is.

Sony Xperia Z1 Compact
De compacte en waterbestendige Sony Xperia Z1 Compact

Een 20,7 megapixel camera is allesbehalve midrange. Ook een Snapdragon 800-processor met vier kernen die op 2,2 GHz draaien is geen kinderspel. Zelfs de batterij van 2.300 mAh is redelijk fors. Het toestel dankt z'n naam vooral aan het relatief kleine 4,3 inch beeldscherm. Volgens Sony een Triluminous HD display die wordt aangestuurd door Sony's eigen X-Reality for Mobile-engine. De Sony Xperia Z1 Compact wordt geleverd in de kleuren wit, zwart, pink en lime en krijgt een adviesprijs mee van 549 euro. Het toestel gaat al vanaf 13 januari in de pre-order.

Xperia Transfer Mobile

Sony wil het mensen nog makkelijker maken om over te stappen op een Xperia-telefoon. Ze hebben hiervoor een speciale kabel en app gemaakt. Hierdoor is het zonder computer mogelijk om contacten, foto's, apps en berichten te verplaatsen. De app werkt via NFC of de meegeleverde Xperia Transfer-kabel.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel