Batterij nieuwe Huawei Ascend Mate 2 4G groot genoeg om andere telefoons op te laden


Huawei heeft een opvolger aangekondigd voor haar immense 6,1 inch grote phablet; de Ascend Mate 2 4G. De batterij in het toestel is met 4.050 mAh zo groot dat hij ook andere apparaten kan opladen.

Al is het de vraag of je met een Mate 2 in je broekzak ruimte over hebt voor andere telefoons. De Ascend Mate 2 4G beschikt over een niet nader genoemde quadcore processor op 1,6 GHz. Volgens Huawei past de Mate 2 4G met gemak in je hand omdat hij slechts 9,5 millimeter dik is. We hebben daar zo onze vraagtekens bij want met een schermdiagonaal van 6,1 inch is het niet bepaald een kleintje.

Huawei Ascend Mate 2 4G
De Huawei Ascend Mate 2 4G

De Ascend Mate 2 4G draait Android met daarbovenop Huawei's eigen Emotion UI 2.0. De interface is zo ontworpen dat hij met één hand te bedienen is. Mocht de winter dan toch eindelijk aanbreken dan is er een speciale handschoen-modus. De camera is 13 megapixels groot en is van het type BSI. De aperture komt uit op 2.0 waarmee hij in theorie weinig licht nodig heeft om foto's te schieten. De camera aan de voorzijde is 5 megapixel groot waarmee selfie's nog scherper worden. Vooral omdat Huawei een speciale Auto Face Enhancement-functie heeft toegevoegd.

Huawei laat weten nog geen idee te hebben of en wanneer het toestel naar Nederland komt.


Prijsvergelijker Huawei Ascend Mate 2 4G

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend Mate 2 4G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel