Opvallend gerucht: Microsoft neemt Nokia over

· 2 reacties


Neemt Microsoft Nokia over? Het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. Toch zoemt dit hardnekkige gerucht al enige dagen rond. Sterker nog, de deal zou volgende week al rond gemaakt worden.

Stephen Elop heeft aan de vooravond van de CES, die volgende week in Las Vegas begint, een ontmoeting met Microsoft CEO Steve Ballmer. Erg vreemd is dat niet, want de CES is één van de belangrijkste beurzen van het jaar, waar veel topmensen van grote techbedrijven te vinden zijn. Dan is het logisch dat Ballmer en Elop, als zakenpartners, een ontmoeting hebben, maar deze bijeenkomst is volgens de Russische journalist Eldar Murtazin de vergadering waar de overname van Nokia door Microsoft beklonken wordt.

Balmer elop
Beste vrienden...

Onderdeel van deal zou zijn dat Stephen Elop vertrekt als CEO van Nokia. Na de overname zou de merknaam Nokia alleen nog goedkopere toestellen sieren. Smartphones met Windows Phone komen dan onder de naam Microsoft op de markt. Wat ons betreft is het speculatieve gehalte van deze geruchten op dit moment zo hoog, dat wij er vanuit gaan dat Nokia gewoon 2013 haalt als zelfstandig bedrijf.

Bron: Phonearena.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel