Gaat Nokia het huwelijk aan met Microsoft?

· 6 reacties


De brief van Nokia-directeur Stephen Elop die onlangs uitlekte, heeft de geruchtenmolen over de toekomst van Nokia in gang gezet. Meest gehoorde gerucht tot nu toe, is dat Nokia overstapt naar Windows Phone 7.

Microsoft is de vorige werkgever van Nokia CEO Stephen Elop. Een overstap naar Windows Phone 7 zou dus voor de hand liggen. Gezaghebbende internationale media melden op basis van bronnen binnen Nokia en Microsoft dat er een deal op handen is. Morgen, 11 februari 2011, horen we waarschijnlijk meer over de toekomstplannen van Elop.

Deal

Volgens de Wall Street Journal zijn de gesprekken op dit moment nog gaande, en wordt een deal zeer binnenkort (als in: de komende uren of dagen) beklonken. Geruchten dat Nokia ook contacten heeft met Google over de productie van Android-telefoons zijn er ook. Nokia zou ook voor beide kunnen kiezen, maar dat is niet waarschijnlijk, aldus de doorgaans goed ingevoerde krant. Zowel Nokia, Google als Microsoft weigert te reageren op de geruchten.

Het gezegde 'waar rook is, is vuur', gaat in dit geval wat ons betreft op. Er is inmiddels zoveel naar buiten gekomen over de toekomstige koers van Nokia, dat het redelijkerwijs te verwachten is dat Nokia op 11 februari tijdens de eigen Strategy and Financial briefing in Londen of aan de vooravond van het MWC in Barcelona met nieuws over het besturingssysteem op toekomstige Nokia-toestellen komt.

Bron: Wall Street Journal



Praat mee over dit artikel