Voorbeschouwing Mobile World Congress 2011


Het Mobile World Congress, dat net als voorgaande jaren in Barcelona wordt gehouden, is het jaarlijkse hoogtepunt voor iedereen die fan is van mobiele telefonie en alles daaromheen. Op 14 februari begint de editie van 2011.

De redactie van NieuweMobiel.NL is in Barcelona aanwezig om verslag te doen van dit evenement. In dit artikel zetten we voor je op een rij welk nieuws we verwachten. We keken in onze glazen bol, en voorspellen wat er de komende week zal komen. Alle grote mobieletelefoonfabrikanten zijn aanwezig in Barcelona, en presenteren waarschijnlijk een aantal nieuwe toestellen.

Nokia

Nokia houdt aan de vooravond van het MWC, op zondag 13 februari, een presentatie in een hotel in Barcelona. Lange tijd beweerden woordvoerders van het Finse merk dat er in de Spaanse stad niets nieuws te melden is, maar dat veranderde vlak voor het MWC. Het blijft gissen waar Nokia mee komt. Mogelijk presenteert het de zakelijke E6, of de N9 als opvolger van de N8, maar stiekem hopen we op groter nieuws.

Nokia e6
De Nokia E6

Geruchten gaan dat Nokia afscheid neemt van het sterk verouderde besturingssysteem Symbian, en overstapt naar Android of Windows Phone 7. Misschien is de wens de vader van de gedachte, want een Nokia-toestel met een fatsoenlijk besturingssysteem zou de Finse telefoonmaker terug aan de kop van de smartphonemarkt kunnen brengen. Aan de bouwkwaliteit van Nokia's telefoons zal het in ieder geval niet liggen. Combineer dat met Android of Windows Phone 7, en wij zouden de overstap naar Nokia wel willen wagen.

Tablet

Wat we ook nog niet zagen van Nokia, is een tablet. Apple brak de tabletmarkt open met de iPad, en Samsung wist goed mee te profiteren met de Galaxy Tab. Ook LG presenteerde ondertussen een tablet. De kans dat Nokia nu al met een tablet komt, lijkt ons klein, maar het zou een aardige verrassing zijn.



Praat mee over dit artikel