CES 2008: Waar was het Nokia nieuws? Wij hebben het!


Vorige week vond in Las Vegas de CES plaats. Het jaarlijkse event voor de elektronica branche en dus ook de telecomindustrie. Geen wonder dat er veel nieuws over mobiele telefoons naar buiten kwam, maar niet van Nokia. Stilte voor de storm?

Verwend dat we zijn, hadden we wel enkele nieuwe toestellen verwacht van de Finse marktleider. Sterker nog, die waren er ook. De eind oktober gespotte 3555 stond, zonder verdere aankondiging of persconferentie, tentoongesteld.

CES 2008: Waar was Nokia?
Nokia 3555

Vreemd is dat Nokia nog geen vermelding maakt op haar Nederlandse site over de 3555. Maar na wat zoekwerk kunnen we wel het nodige vinden over deze nieuwe clamshell die we graag met je willen delen. Zo is de Nokia 3555 het kleine broertje van de 6555 wat met name in het toegepaste beeldscherm te merken is. Verder zal de 3555 in drie kleuren leverbaar worden; grijs, rood en blauw.

Het is onduidelijk waarom Nokia deze tactiek heeft toegepast en of er wellicht problemen zijn bij Nokia. Vermoedelijk niet, en gaat het hier slechts om stilte voor de storm. Volgende maand vindt het Mobile World Congress in Barcelona plaats. Wij zetten daarom ons geld in dat Nokia daar haar nieuwe toestellen groots gaat aankondigen. Welke dat dan precies zijn is nog niet 100% bekend maar we hebben wel een idee. Laten we alvast vooruit kijken.

Nokia E71
Deze nieuwe Nokia staat momenteel beter bekend als de Liam en is de opvolger van de E61i. De E71 zou afwijken van de E61i wat betreft de ingebouwde 3.2 megapixel camera en HSDPA ondersteuning. Daarnaast zou de E71 over een ingebouwde GPS ontvanger beschikken.

CES 2008: Waar was het Nokia nieuws? Wij hebben het!
Nokia's opvolger van de E61i; de E71

De E71 is al redelijk vaak gespot en ziet er productierijp genoeg uit om zeer binnenkort gelanceerd te worden.

Nokia E66
Ook de Nokia E65 krijgt een opvolger in de vorm van de Nokia E66 Dora. Definitieve gegevens over de specificaties zijn er helaas nog niet, al wordt er wel het nodige over gespeculeerd. Zo zal naast de E71 ook de E66 over WiFi en ingebouwde GPS ontvanger beschikken.

CES 2008: Waar was het Nokia nieuws? Wij hebben het!
De Nokia E66 Dora

Het zal helaas wachten zijn totdat Nokia duidelijkheid verschaft en met het verlossende woord komt.

Nokia N96
Niet alleen zal Nokia met nieuwe telefoons op de proppen komen die vooral voor de zakelijke consument bedoelt zijn. De verwachting is ook dat er een nieuwe N serie gelanceerd zal worden; de N96.

CES 2008: Waar was het Nokia nieuws? Wij hebben het!
De Nokia N96

De N96 heeft veel weg van de N81 en zou naar verluidt een dual slide telefoon zijn, vergelijkbaar met de N95 (8GB). Overige specificaties zijn helaas allemaal nog geheim. Al gaat wel het gerucht dat dit toestel over 16 GB aan ingebouwd geheugen zal beschikken. De ene helft ingebouwd, de andere helft als geheugenkaart.

Het Mobile World Congress 2008 vindt plaats van 11 februari tot en met 14 februari en NieuweMobiel zal hiervandaan exclusief verslag doen.

Bron: Engadget, Boy Genius Report, Unwired News


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel