Gegevens opvolgers huidig Nokia assortiment duiken op


Met de voor de telecomindustrie belangrijkste vakbeurs voor de boeg duiken steeds meer gegevens op over de telefoons bedoeld voor 2008. Vandaag komen de geruchten uit het Nokia-kamp en wel over de E71, de opvolger van de E61i.

De gegevens zijn afkomstig van een "trusted member" van het mobile-review forum. Hoe vertrouwelijk deze persoon is zal volgende maand moeten blijken tijdens de Mobile World Congress (voorheen 3GSM) te Barcelona Spanje.

Het toestel in kwestie is de opvolger van Nokia's zakelijke E61i. Iedereen die dit toestel heeft vastgehouden zal beamen dat dit toestel erg breed is, misschien zelfs TE breed. Nokia lijkt nu gehoor te geven aan dit punt van kritiek door een opvolger te introduceren die maar liefst 13 millimeter smaller is dan de E61i.

Gegevens opvolgers huidig Nokia assortiment duiken op
Deze gerenderde afbeelding circuleert op Internet

Veel specificaties van de E71 komen overeen met de E61i, waaronder bijvoorbeeld WiFi netwerk ondersteuning. Op sommige punten zijn eigenschappen verbetert, zoals de ingebouwde digitale camera. De E71 zou over een 3 megapixel beschikken, terwijl de E61i het moet doen met 2 megapixel.

Maar er zijn ook nieuwe eigenschappen te melden. Zo zou er met de E71 op breedband snelheid geinternet kunnen worden dankzij ingebouwde HSDPA ondersteuning. Tevens zou het toestel beschikken over een GPS ontvanger. Uitermate handig voor de beoogde doelgroep die Nokia met dit toestel voor ogen heeft; de zakelijke en reizende gebruiker.

Als afmetingen worden opgegeven 112 x 57 x 10 millimeter met een totaalgewicht van 120 gram. Niet alleen minder breed dus dan zijn voorganger, maar op alle punten kleiner en lichter.

Het Mobile World Congress 2008 vindt plaats van 11 februari tot en met 14 februari.

Bron: mobile-review forum



Praat mee over dit artikel