Ook Neonode komt met iPhone look-a-like


Neonode zou achter de schermen druk bezig zijn met een nieuwe telefoon die wat weg heeft van, hoe kan het ook anders, de Apple iPhone. Tevens zijn er wat wijzigingen in het besturingssysteem op komst.

Deze informatie is tenminste afkomstig van Thomas Eriksson die een gesprek had met de mensen achter Engadget.

Zij kregen een device te zien met codenaam "Earth". Dit toestel zou beschikken over een groot 2.9" touchscreen met een aspect ratio (beeldverhouding) van 16:9. Alsof dat niet netjes genoeg was zou de Earth ook over HSDPA netwerkondersteuning beschikken waarmee dit toestel een 3.5G toestel wordt.

Ook Neonode komt met iPhone look-a-like
De huidige Neonode N2

Besturingssysteem
Naast een nieuw uiterlijk zouden de medewerkers van Neonode ook gewerkt hebben aan het besturingssysteem. Vooral het homescreen moest het ontgelden. Deze is geheel op de schop gegaan en lijkt nu erg op het standaard scherm van de iPhone. Zo worden diverse icoontjes getoond. Sommigen starten een applicatie op, anderen tonen realtime informatie zoals het weeroverzicht of een RSS nieuwsitem. Vergelijkbaar met Widgets onder Mac OS of Gadgets onder Windows Vista.

Daarnaast zou ook een virtueel Qwerty toetsenbord kunnen worden opgeroepen, handig voor het invoeren van teksten. Iets wat toch al moeilijk gaat bij de huidige generatie Neonode's die doorgaans met 1 hand bediend worden.

Bron: Engadget


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel