Samsung’s tablet roadmap voor 2015 ligt op straat; 8 nieuwe modellen


Het is alweer vijf jaar geleden dat Samsung haar allereerste Android-tablet aankondigde. En er is veel veranderd in die tijd. Voor 2015 krijgt de Galaxy Tab-familie volgens dit lek tenminste 8 nieuwe leden.

Naast de namen en typenummers is er nog niet bijzonder veel bekend over deze nieuwe Samsung-tablets. Opvallend is in ieder geval wel dat de naamgeving op de schop lijkt te gaan. Zo lijkt er bijvoorbeeld geen Galaxy Tab 5 te komen. In plaats daarvan begint Samsung met namen als Galaxy Tab AS en Tab AL, waarbij de -S vermoedelijk voor 'small' staat en -L voor 'large'. Al is het natuurlijk altijd nog mogelijk dat daadwerkelijke productnamen anders gaan heten dan hier genoemd.

Galaxy Tab AS – SM-T351
Galaxy-Tab AL – SM-T551
Galaxy-Tab AS – SM-T350
Galaxy-Tab AL – SM-T550
Galaxy-Tab-AL Plus – SM-P551
Galaxy-Tab-AL Plus – SM-P550
Galaxy-Tab AS Plus – SM-P351
Galaxy-Tab AS Plus – SM-P350

De hier verder genoemde Plus-modellen vallen vermoedelijk onder de Galaxy Note-serie die bekend staan vanwege de aanwezigheid van een S-Pen. De kleinere modellen zijn mogelijk tussen de 7 en 8 inch groot terwijl de grote uitvoeringen tussen de 10 en 12 inch zullen liggen.

Samsung Galaxy Tab S
De Galaxy Tab S is één van de laatst aangekondigde Samsung-tablets

Android Lollipop

Onduidelijk is nog wanneer Samsung van plan is deze nieuwe tablets aan te kondigen. Het is zeer aannemelijk dat dit verspreid wordt over het jaar, met een eerste aankondiging in het tweede kwartaal en een andere in het vierde. En met dat gegeven durven we vrij veilig te zeggen dat vrijwel alle tablets van Android 5.0 Lollipop voorzien zijn.

Bron: SamMobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
16 GB White Refurbished
€ 116,99 € 120,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel