Samsung legt laatste hand aan 10 inch grote Galaxy Tab5


Niet alleen smartphones worden steeds groter, ook tablets kunnen tegenwoordig niet groot genoeg zijn. Samsung werkt intussen alweer aan de volgende monster-tablet; de 10 inch grote Tab5.

De 10 inch grote SM-T555 gaat straks waarschijnlijk als Galaxy Tab5 door het leven en volgt daarmee de Tab4 op waarvan er een 10.1 en een 7 inch uitvoering van uit kwam. Tablets van 10 inch groot komen akelig dicht in de buurt van laptops en het is daarom ook niet gek dat juist die productcategorie erg veel last heeft van de veelal goedkopere tablets.

Samsung Galaxy Tab5 SM-T555 SM-T116

Bewijs voor de Tab5 dook op via het importsysteem van India. Daarin werd naast de T555 ook melding gemaakt van de T116 die met 7 inch een stukje kleiner is en vermoedelijk ook stukken goedkoper. Onduidelijk is wanneer Samsung beide tablets officieel aankondigt. Mogelijk gebeurt dat begin januari als de CES-beurs begint. Samsung gebruikt India geregeld om nieuwe producten te testen. Het nationale importsysteem is echter de laatste tijd een grote bron gebleken voor nieuwe uit te komen elektronicaproducten vanwege de eenvoudige vorm van raadplegen.

Bron: Zauba.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel