Firmware Update Friday - Week 5


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de HTC One, de BlackBerry Z10, Z30, Q5, Q10, de Sony Xperia Z1 en Z Ultra en de Nokia 515.

HTC One - Android 4.4 KitKat

HTC levert deze week misschien wel de leukste update; Android 4.4 KitKat voor de One. De update is al gesignaleerd in Europa al wil dat niet zeggen dat hij ook direct voor Nederlandse modellen beschikbaar is. Het kan dus nog even duren voordat jouw telefoon aan de beurt is. De update komt gewoon via 'The Air' binnen dus je krijgt vanzelf een melding op je toestel. Zorg wel dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk want de update is ruim 300 MB groot.

BlackBerry Z10, Z30, Q5, Q10 - OS 10.2.1

Alle BlackBerry modellen die versie 10 draaien krijgen deze week de langverwachte 10.2.1 update. Je zou het niet vermoeden aan de ophoging van het versienummer maar deze update is best belangrijk. Volgens BlackBerry zitten er ruim 100 verbeteringen in. We sommen er een paar op. Zo is er een nieuw belscherm. Een binnenkomende oproep kun je beantwoorden of negeren door een veeg-beweging. Sms'jes en e-mails kun je vanaf nu naar groepen sturen. Ook kun je direct vanuit het lockscreen reageren op notificaties.

BlackBerry 10.2.1

Een andere functie is dat de modellen Z30, Q10 en de Q5 met update 10.2.1 de beschikking krijgen over FM radio. Binnenin zat altijd al een radio-ontvanger maar deze werd niet gebruikt door de software. Vanaf nu kun je dus onderweg radio luisteren. De update is naast deze genoemde modellen ook beschikbaar voor de Z10 en de Porsche Design P’9982.

Sony Xperia Z1 en Z Ultra - 14.2.A.1.136

Deze week krijgen de Xperia Z1 en Z Ultra ook nog een kleine maintenance-update. De Android-versie blijft steken op 4.3 Jelly Bean, deze update is vooral bedoeld om bugs te pletten en kleine aanpassingen te doen. Zo is er nu een instelling om de witbalans aan te passen. Je vind hem onder Instellingen > Beeldscherm. Er schijnen ook verbeteringen te zijn aangebracht aan het streamen van muziek via Bluetooth en de WiFi-functie. Updaten schijnt alleen te werken via de Sony PC Companion voor de PC of Mac Bridge voor je Apple-computer.

Nokia 515 - v9.04

Dan hebben we ook nog een update voor de Nokia 515. Dit Dual-SIM toestel is geen smartphone maar een zogenaamde 'featurephone'. Versie 9.04 brengt naast verbeteringen aan de batterijduur en de algemene stabiliteit ook nieuwe versies van de Notificaties-, Twitter- en Transfer-app. De update komt binnen via het toestel zelf en is zonder PC te installeren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel