CES 2009: Palm kondigt twee nieuwe telefoons aan

· 1 reactie


Goed nieuws en slecht nieuws van Palm. Het goede nieuws is dat het bedrijf na een geplaagde periode met twee nieuwe telefoons komt waaronder de redelijk revolutionaire Pre. Het slechte nieuws is dat ze voorlopig niet naar Nederland komen.

Tenminste dat maken we uit omdat ze exclusief voor Sprint en het EV-DO netwerk zijn, en dat kennen we hier dus niet. Wát komt er dan exclusief? De Palm Treo 800w en de Palm Pre, het toestel wat vermoedelijk de hoogste ogen gooit op de CES in Las Vegas. Dit iPhone look-a-like toestel is wél uitgerust met volledig toetsenbord én,... de batterij is zelf te vervangen!

CES 2009: Palm kondigt twee nieuwe telefoons aan
Palm Pre in volle glorie

Palm zet gebruikerservaring boven specificaties. En groot gelijk hebben ze, maar gelukkig is het apparaat naast gebruiksvriendelijk ook erg snel. Tenminste als we de lofzangen mogen geloven van de vele bloggers die aanwezig waren bij zijn officiële aankondiging in Las Vegas.

De Palm Pre in een notendop; 3.1 inch 320 x 480 pixels multi-touchscreen, trackball navigatie, volledig QWERTY toetsenbord, auto-rotate, WiFi, GPS, Bluetooth A2DP, 3 megapixel camera inclusief flitser, 8GB intern geheugen, microUSB aansluiting, 3.5mm audio jack. Bent u er nog? En dat allemaal onder het nieuwe Palm webOS besturingssysteem.

Draadloos opladen
Als klap op de vuurpijl is de Palm Pre op te laden via een draadloze lader, via inductie. Opladen gaat door middel van het leggen van de Pre op de oplader, that's all. Mensen met een elektrische tandenborstel kennen het ongetwijfeld. Handig want je hoeft zo niet te rommelen met stekkertjes.

Palm Treo 800w
Het tweede toestel (wat we hier niet snel zullen zien) is de Treo 800w, het toestel wat Bill Gates vorig jaar tijdens de CES al per ongeluk liet zien via een slideshow. Een toestel van een jaar oud, dat is in telefoonbegrippen 'antiek'

Palm kondigt twee nieuwe telefoons aan
Palm Treo 800w voor Sprint klanten

En helaas gaat dat in dit geval ook redelijk op. De Treo 800w is in vergelijking met de al verkrijgbare Treo Pro niets meer en niets minder. Ja, het is geschikt voor het EV-DO netwerk, maar hadden ze daar een jaar over moeten doen?


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel