Samsung bevestigt Tizen-telefoon voor 2013


Na hardnekkige geruchten heeft Samsung de komst van een Tizen-telefoon bevestigd. Het toestel moet nog dit jaar uitkomen en draaien onder het open source besturingssysteem.

Samsung zoekt al langer naar alternatieven voor Android en experimenteert er daarom vrolijk op los met alternatieve besturingssystemen. Tizen komt voort uit Linux-initiatieven als MeeGo, Maemo, Moblin en LiMo. Naar verluidt zou het eigen Bada ook samengevoegd worden. Of een dergelijke Tizen-telefoon ook naar Europa komt is allesbehalve zeker. Al schijnt Samsung al wel samenwerkingsverbanden met Europese operators te hebben gesloten, waaronder France Telecom.

Samsung Tizen developer phone
Samsung deelde al eens Tizen-telefoons uit onder ontwikkelaars

Samsung scoort momenteel erg goed met haar Galaxy-telefoons onder Android van Google zoals de Galaxy S III. Het lijkt dus wat vreemd dat Samsung naar alternatieve besturingssystemen op zoek is. Echter zijn er spanningen ontstaan tussen Samsung en Google nadat het Motorola overnam en Google ook van plan lijkt te zijn om eigen hardware op de markt te brengen. Die gaan dan uiteraard de concurrentie aan met producten van marktleider Samsung.

GT-i9500?

Geruchten over een Tizen-telefoon van Samsung gaan al veel langer. Eerder werd nog aangenomen dat de GT-i9500 de allereerste Samsung Tizen-telefoon zou worden. Het typenummer is tot op heden nog niet ingenomen door een ander toestel. Bovendien duikt de laatste tijd het typenummer weer geregeld op in bijvoorbeeld benchmarks.

Bron: BusinessWeek.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel