Palm-directeur Jon Rubinstein verlaat HP


Jon Rubinstein, die sinds de overname van Palm door HP voor HP werkte, verlaat het bedrijf. Rubinstein was de man achter Palm, en werkte eerder voor Apple. Hij moest toezien hoe HP stopte met het maken van webOS-apparaten.

Rubinstein zou zich na de overname in blijven zetten voor de Palm-tak binnen HP. Met webOS had HP een besturingssysteem in handen dat positieve reviews kreeg, maar weinig verkocht werd. Slechts één jaar en een miljardenovername later besloot HP dat het verstandiger was om geen telefoons en tablets met webOS meer te maken. Rubinstein zag zijn werk zo uit zijn handen glippen, werd weggepromoveerd als ‘product innovator’.

Jon rubinstein

Het besturingssysteem webOS blijft. HP heeft plannen vrijgegeven om het OS in stappen vrij te geven onder een opensource-licentie, zodat de enthousiaste ontwikkelaarscommunity met webOS aan de slag kan. Het staat HP en andere fabrikanten dan vrij om gebruik te maken van het besturingssysteem van het voormalige Palm. Rubinstein heeft voor zover bekend nog geen nieuwe baan.

Bron: Slashgear.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel