Bedien ook in de vrieskou je mobiel

· 3 reacties


De langverwachte (horror)winter is dan eindelijk begonnen! En dat betekent dat de shawl en handschoenen weer uit de kast mogen. Helaas gaan handschoenen en je touchscreen-telefoon niet goed samen. Of toch wel?

Helaas wordt hierdoor het bedienen van je geliefde telefoon in de winter een stuk moeilijker. Vooral de aanraakgevoelige touchscreen-telefoons laten zich lastig tot helemaal niet bedienen met handschoenen aan. Dat kan anders, wij zochten voor je uit hoe.

1. Het worstje

De eerste optie: het worstje-stylus. In korte tijd verwierf dit worstje grote populariteit onder gebruikers van een telefoon met een capacitief touchscreen. Met het worstje in hun hand zaten smartphone-gebruikers op een rij in de metro om zo hun toestel te bedienen. Een aardige oplossing, maar ook met nadelen. Waar bewaar je zo’n worstje zonder ‘m vast te houden, bijvoorbeeld? En hoe ontwijk je hongerige honden onderweg?

iPhone Sausage stylus
Handig én culinair verantwoord!

2. Met je neus

Je kunt natuurlijk ook je neus gebruiken, als je door het dragen van handschoenen geen gebruik meer kunt maken van je smartphone. Tik de gewenste actie op je touchscreen gewoon aan met het puntje van je neus, en je bent klaar. De nadelen zijn niet moeilijk te verzinnen: zo is het vrij lastig om nog naar het scherm te kijken als je deze met je neus bedient. Ook moet je neus niet te koud zijn, want dan werkt het touchscreen niet.

3. Doe-het-zelf stylus

Op een capacitief touchscreen is een stylus geen optie, zou je denken. Er moet immers sprake zijn van elektrische geleiding. Met behulp van een anti-statisch zakje, waarin computeronderdelen verzonden worden, kun je daar verandering in brengen.

Met een beetje knip- en plakwerk is het mogelijk om een stylus ombouwen tot een exemplaar dat ook geschikt is voor smartphones met een capacitief touchscreen. Het lijkt ons wel onhandig om zo’n stylus te gebruiken met handschoenen aan. De vraag is dus of het in de kou een echte optie is.

4. Agloves

Een beter idee is het aanschaffen van een paar speciale handschoenen, waarmee je je smartphone wel kunt bedienen met handschoenen aan. Agloves biedt handschoenen aan die je tegen de kou beschermen, maar ook te gebruiken zijn in combinatie met een smartphone.

Agloves

Voordeel ten opzichte van het worstje: niemand kijkt je raar aan, en je hoeft geen worstje te bewaren. Pluspunt tegenover de zelfgemaakte stylus: je hoeft niet te knutsselen. Voordeel ten opzichte van het gebruiken van je neus: je kunt gewoon naar het scherm blijven kijken. En nadelen, die zijn er niet echt. Bol.com heeft een combi-aanbieding met de Galaxy Gio.

5. Handschoenen uit of smartphone niet gebruiken

Je kunt natuurlijk ook gewoon de kou trotseren en je handschoenen uitdoen. Snel je smartphone bedienen, en dan weer aantrekken. Een eenvoudige oplossing, maar echt comfortabel, dat is het niet. Vooral als het echt vriest tijdens zo’n oud-Hollandsche winter.

Nog een optie: je smartphone niet gebruiken. Maar is dat wel een echte optie? Niet voor ons! Heb je zelf nog een goed alternatief? Schrijf hem op hieronder in de comments.



Praat mee over dit artikel